• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Vanlı çocuklar, Gazze için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi tarafından Filistin'de uygulanan soykırım ve katliama tepki göstermek amacıyla bir araya gelen yüzlerce çocuk akranları için yürüdü.

Van Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde buluşan 15 yaşından küçük çocuklar, işgal rejiminin saldırısı altında yaşam mücadelesi veren Gazzeli akranlarının seslerini dünyaya duyurdu.

Beşyol Meydanında bir araya gelen yüzlerce çocuk, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kent meydanına kadar yürüyüş yaptı. Çoğunlukla beyaz giyen çocukların yürüyüş programına aileleri de destek verdi.

Tekbir ve sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüş sonrası çocuklar, kendileri gibi mutlu ve özgür olmayı hak eden tüm çocuklar adına basın açıklaması yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okunan basın açıklamasında, “Biz çocuğuz ve haklarımız var. Sıcak ve güvenli bir evde yaşama hakkına sahibiz. Güvensiz bir yığın tuğlanın arasında uyumak istemiyorum, Filistinli Zeynep de güvenli ve sıcak bir evde yaşamalıdır. Karanlık bir odaya kapatılıp kuşların uçuşunu görmekten mahrum kalmak istemiyorum. Filistinli Muhammed de özgürce sokaklarda gezebilmelidir. Ben en sevdiğim oyunları arkadaşlarımla oynama hakkına sahibim. Elime taş alıp eli silahlı askerlerden kaçmak istemiyorum. Filistinli Meryem de evcilik oynayıp bebeğinin saçını örebilmeli. Bizim sıcak ve güvenli evlere ihtiyacımız var. Sokaklar bizim evimiz değil” ifadeleri kullanıldı.

Programda sunuculuk yapan Beyza Gündüz isimli çocuk ise ‘Ben Filistinli çocuk’ şiirini okuyarak katılımcıları duygulandırdı. Ebu Ubeyde’yi canlandıran genç, yaptığı konuşmada İslam liderlerine seslendi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir