• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de imam hatiplilerden Gazze için "Destek Sofrası"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selahaddin-i Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda öğretmenler ve öğrencilerin ortaklaşa düzenlediği kermese, halk yoğun bir katılım gösterdi.

Kermesle ilgili değerlendirmede bulunan Selahaddin’i Eyyubi İmam Hatip Lisesi Müdürü Nusrettin Uçar, gösterilen yoğun ilginin Bingöl halkının duyarlılığının göstergesi olduğunu belirtti.

Gazze’de, işgal rejiminin sebep olduğu katliama karşı var olan duyarlılığı uyandırmak ve bu farkındalığı öğrencilere aşılamak üzere insani destek kapsamında bir kermes düzenlediklerini belirten Uçar, "İnsanlarımızın bu duyarlılığı salonu taşan bir kalabalıkla kendini gösterdi. İnsanlarımızın bu duyarlılığı varoluşumuzun asıl gayesi olan İslam dininin ortak faydasında Gazze'ye destek olunması gerektiğini, dünya basınına aslında israilin taraflı politikalarının katliamının farkındalık oluşturmak üzere, sürekli gündeme getirilmesi gerektiğini insanlarımıza duyurmak istedik. Muazzam bir kalabalık, salonları taşan bir kalabalık. İnsanlardaki bu duyarlılığı, zaten var olan duyarlılığı bahçemize, soframıza taşımak istedik. İnsanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu duyarlılık inşallah artarak devam eder." dedi.

Öğrencilere Gazze konusunda yardımlaşma bilincini unutturmamak adına kermesin düzenlendiğini belirten Yusuf Orta ise, herkesin imkanları nispetinde Gazze'ye karşı sorumlu olduğunu vurguladı.

Orta, "Gazze'de insanlık suçu yaklaşık iki aydır işleniyor. Dünya sessiz buna. Tepkimizi sadece dil ile ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu yetenek değil elbette. Bizler de şu anda oluşan bu katliama sessiz kalmak istemedik. Öğrencilerimize zaman zaman yardımlaşma duygusunu anlatıyoruz. Ama bu yardımlaşma duygusunu bir eyleme dönüştürmek adına ve bu bilinci kazandırmak adına bir hayır sofrası düzenledik. Bingöl halkı gerçekten bu anlamda bu tür faaliyetlerde her zaman duyarlıdır. Bugün yine olduğu gibi yine aynı duyarlılık var. Aynı hassasiyet var." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir