• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
New York`ta Müslümanların işyerleri izlenmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD`nin New York şehrinde camilerin `terör yuvası` olarak kategorize edip vaazları kaydederek ilgili birimlere iletmesi ve imamlar hakkında ajanlık yapması için muhbirler görevlendirdiği yönündeki haberlerden sonra şimdi de bölgedeki Müslümanlara ait işyerlerinin sıkı bir şekilde kontrol edildiği orta çıktı.

Associated Press muhabirleri Matt Apuzzo ve Adam Goldman`ın imzasını taşıyan "Enemies Within: Inside the NYPD`s Secret Spying Unit and bin Laden`s Final Plot Against America" (İçerideki Düşman: New York Polisi`nin Gizli Ajanlık Birimi ve bin Ladin`in Amerika Karşısındaki Son Planı) isimli kitapta New York Emniyet Müdürlüğü`nün camilere gizli görevde memurlar gönderdiği, camilerin ve Brooklyn merkezli bir Arap-Amerikan örgütünün idari kurullarına muhbirler soktuğu ve birçok işyerinin kontrol edildiği belirtiliyor.

Kitapta ayrıca Müslümanlara ait işyerlerinin polis tarafından fişlendiği ve sık sık kontrol ettiği belirtiliyor. Özellikle Müslümanlara ait işyerlerinin yoğun olduğu bölgelere sık sık muhbirler gönderildiği ve bilgi toplandığı ifade ediliyor.

Özellikle Ortadoğu kökenli kişilere ait işyerlerine gönderilen muhbirler ve yapılan soruşturmalar işletme sahiplerini de zor durumda bırakıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir