• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Senegal'den Konya'ya fahri konsolosluk ataması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ishakha Mbacke, Konya Valiliğinde gerçekleştirilen bir programla Enkomak Makina Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yöndem'e verdiği resmi görev belgesi ile Senegal Fahri Konsolosu olduğunu ilan etti.

 

Programda konuşan Vedat Yöndem, "Senegal'in Ankara'da Büyükelçiliği bulunmaktadır ama sadece Ankara yetmiyor. Katkı sağlayabileceği düşünülen diğer illerimizde de fahri konsolosluk tahsis edilmek isteniyor. Konya'da fahri konsolosluk tahsisiyle ilgili bugün bir görev tebliği ile Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ishakha Mbacke bana atanma belgesi vermek için burada bulunmaktadır. İnşallah şehrimize hayırlı hizmetler katmış oluruz. İki ülke ilişkileri adına bir tuğlada biz koymuş olursak çok memnun oluruz. Ev sahipliği yaptığı için valimize teşekkür ederim." dedi.

 

Programda konuşan Senegal Cumhuriyeti Büyükelçisi Ishakha Mbacke ise, "Vedat Yöndem'i fahri konsolos olarak atamak için burada için bulunuyoruz. Atanma belgesi Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Senegal Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmıştır. Bir örnek nüshasını da Konya Valisi Sayın Muammer Erol'a takdim edeceğim" ifadelerini kullandı.

 

Ishakha Mbacke konuşmasından sonra atanma belgesini Vedat Yöndem'e verirken, Yöndem, "Konya ve Senegal arasında inşallah ekonomik ve kültürel anlamda bir köprü oluruz" diye ifade etti.

 

Program Vali Erol'un Ishakha Mbacke'ya plaket vermesinin ardından sona erdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir