• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Belediyenin parası çok, kaldırım yıkıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesi, Aydın Arslan Bulvarı ve çevresinde cadde düzenleme çalışmaları başlatan Diyarbakır Bağlar Belediyesi`nin, yeni yapılan kaldırım taşlarını tekrardan sökmesine tepki gösteren çevre esnafı ve halk, belediyenin bu vurdumduymazlığa bir son vermesi gerektiğini belirterek tepki gösterdiler.
 
Yaklaşık bir ay önce Aydın Arslan Bulvarı`nda cadde düzenleme çalışmalarının bitirilmesinin ardından, Belediye Başkanının, kaldırım taşlarını beğenmediğini ve taşlar arasında farklılık olduğunu söyleyerek, yapılan kaldırımları yıktırarak yeniden yapılması talimatı verdiğini iddia eden çevre sakinleri, belediyeye sitem ederek, belediyenin boş yere harcadığı paraların kendi ceplerinde çıktığını belirtiler.
 
`Belediye halkı düşünmüyor`
Yol çalışmaları nedeniyle mağdur edildiklerini ifade eden esnaf Uğur Aydoğan, " Belediye bir hizmet verdiği zaman halkı düşündüğünü söylüyor ama hiçbir zaman esnafı düşünerek bir projeye imza atmamıştır. Yaklaşık 20 gündür burada işlerimiz yüzde 50`lilere varan oranda düştü. İşlerimizin yanı sıra çevreye verilen bunca gürültüye rağmen bir şey yapmamaları bizi çok rahatsız ediyor" dedi.
 
Yapılan kaldırım taşlarının uyumsuzluğundan dolayı yıkıldığını iddia eden Aydoğan daha sonra, " Burayı kısa bir süre önce yapmıştılar taşların uyumsuzluğundan dolayı, bazılarının yüksek bazılarının ince olmasından dolayı kötü bir görüntü oluşturuyordu. Ayrıca sağlam da yapılmadığı ve taşlar arasında boşlukların fazla olduğu belirtilerek yıkıldı. Buraya gelen yetkililere sıkıntılarımızı söyledik, onlarda bize en kısa sürede bitirileceğini söylediler" şeklinde konuştu.
 
`Yıkılan taşların parası halktan`
Yapılıp tekrardan yıkılan kaldırım taşlarının parasının kendi ceplerinden çıktığının altını çizen Aydoğan,
"Daha önce sağlıklı bir şekilde proje yapılsaydı ya da işin üstünde durulsaydı bizim her zamanki gibi eş dosta verilen ihalelerden olmasaydı, daha sağlıklı bir iş yapılabilirdi. Bu sorunun bir an önce bitmesini istiyoruz, buraların temizlenmesini, düzenli olmasını istiyoruz. Çünkü buradaki sorun hem iş açısından hem de kirlilik açısından bizi rahatsız ediyor, tabi yaşanılan kazalarda cabası" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Esnaf olarak mağdur edildiklerini dile getiren Hüseyin Kaçar ise, belediye ekiplerinin çok kısa süre önce yapılan kaldırım taşlarını tekrardan yıktığını belirterek bunun gerekçesini de , belediye başkanının kaldırım taşlarını beğenmediğinden dolayı olduğunu söyledi.
 
Bu masrafların hepsinin halkın cebinden çıktığını sözlerin ekleyen Hüseyin Kaçar, "Trafik altüst oluyor ne bir trafik polisi geliyor ne bir zabıta geliyor bizde burada mağdur oluyoruz. Halk karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekiyor. Cadde üzerinde hastane var. Geçenlerde ambulans geldi bir saat bekledi yol veren olmadı. Bizim kiralarımız var, işçimiz var en kısa zamanda bunun yapılmasını istiyoruz" dedi.
 
`Belediye seçim zamanı halkı hatırlıyor`
Diyarbakır belediyelerinin çalışmaları genellikle seçim zamanında yaptığın ifade eden diğer bir esnaf Hamza Uçar " Belediye göz boyamaya çalışıyor, biz yapıyoruz çalışmalarımız var ama bir buçuk aydır bu yollar böyle. Yapılıyor bozuluyor, insanlar hep zorluk çekiyor. Seçim olunca belediye kapıları tek tek dolaşıyor oy için ama seçimden sonra halk onların yüzünü göremez oluyor. Bizim ev karşı tarafta ama pencerelerimizi açamıyoruz çünkü tüm toz eve giriyor" dedi.
 
`Belediye düzgün çalışmıyor`
Belediyenin çalışmasının hiç doyurucu olmadığını ifade eden ve adının açıklanmasını istemeyen mahalle sakini ise, "Çalışmalar hiç düzgün gitmiyor. Çevremizde hiç düzgün düzenleme yok. Mahallenin arka tarafları çöplük, bütün şehrin hafriyatları, pislikleri oraya dökülmüş gibi. Bizler sağlıklı bir ortamda oturmuyoruz. Çevremiz çok kirli belediyenin doğru düzgün bir çalışması yok" ifadelerini kullandı.
 
Belediyenin oy zamanı gelip kendilerini hatırladığını ve kendilerinden oy istediğini dile getiren vatandaş son olarak, " Çevremiz çok kirli, çok berbat bir durumda belediye görevlileri akıllarına yattığı yerleri süpürüyorlar, `niye orayı süpürmüyorsunuz`? sorduğum da `orası çok zor, çok iş var` diyor orayı bırakıp geçiyor" şeklinde tepkisini dile getirdi. (M. Sait Adiyaman/Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir