• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
TÜMSİAD TÜMEXPO fuarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TÜMSİAD'ın önemli projelerinden TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı ve 1. Uluslararası KOBİ Şurası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.


Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, KOSGEB Başkanı Kaplan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem üst düzey bürokratlar, Türkiye'den ve dünyadan alanında uzman akademisyenler, sanat dünyasından önemli temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda işadamı katılım gösterdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Bakanların iştirak ettikleri açılış töreninde TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, TÜMSİAD Batman şube Başkanı Nezir Yeşilyurt ve TÜMSİAD üyeleri hazır bulundu.


Katıldığı fuarda konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye uyuyan bir devdi. Uyuyan dev artık uyanmıştır. 11 yıl boyunca her alanda gerçekleştirdiğimiz köklü reformlarla hem demokrasimiz, hem de ekonomimiz her türlü sarsıntıya, her türlü badireye, her türlü engele ve engellemeye göğüs gerecek, bunlarla baş edecek güce ulaşmıştır. Bizim demokrasimiz artık kırılgan bir demokrasi değildir. Bizim ekonomimiz artık kırılgan bir ekonomi değildir. Ufak çaplı gelgitler, sarsıntılar olabilirler. Ama demokrasimiz sürekli ileriye, sürekli doğru yol alarak gelişmeye, ekonomimiz istikrarla büyümeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.


TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert yaptığı konuşmada, "12 bin üye potansiyelimiz, 56 şubemiz, dinamik, enerjik yapımızla daha büyük organizasyonları yönetebilme kabiliyetimizi ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Üretim ve ihracatın katma değerini artırmak ancak bu tür organizasyonlarla mümkün olabilir" dedi.


Sert, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Dünya fuarcılık alanında yaklaşık 500 milyar dolarlık bir ciro söz konusu. Türkiye ise bu cirodan ancak yüzde birlik bölümü alabiliyor. Bunu artırabilmek için çok çalışmalı, genel ve spesifik fuarlar organize etmeliyiz. Gücüne güç katan, gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'daki yapılanmasıyla göz dolduran TÜMSİAD, ülkemizin bu fuarcılık alanındaki önemli bir boşluğunu doldurmak için yola çıkıyor."


Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamak ve 2023 hedeflerinde KOBİ'lerin üretim gücünü artırabilmek amacıyla gerçekleştirilen TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı, yapılan Uluslararası KOBİ Şurası ile KOBİ'lere desteğini güçlendirmektedir.


Yapılan fuar ile Avrupa Birliği tarafından 2023 yılı için belirlenen istikrarlı büyüme, akıllı büyüme, tamamlayıcı büyüme ve iktisadi gelişimden oluşan 4 ana vizyon kapsamında TÜMSİAD üyelerine ve işadamlarına bölgesel ve küresel iş bağlantılarının kurulmasına olanak ve fırsat tanınması hedeflendi.


Otomotiv, inşaat, makine, tekstil, sağlık, kozmetik ve gıda gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren katılımcı firmaların yurt dışından fuara davet edilecek önemli işadamları ile CNR EXPO, çatısı altında buluştuğu organizasyon, ticari alanda yeni stratejik ortaklıklara imkân tanındı.


Organizasyonda sergilenen ürün grupları arasında, makine, makine ekipmanları ve yedek parçaları, bilişim, tekstil ürünleri, hazır giyim, kozmetik, gıda ürünleri, içecekler, gıda teknolojileri, inşaat yapı malzemeleri, mermer ve granit, mobilya ve dekorasyon, lojistik, elektrikli ev aletleri, plastik ve ürünleri ile telekomünikasyon ürünleri yer aldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir