• DOLAR 32.23
  • EURO 35.296
  • ALTIN 2518.242
  • ...
3 Filistinli öğrenciye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saldırının gerçekleştiği Burlington şehrinde polis, yapılan soruşturmaların ardından 48 yaşındaki Jason J. Eaton adlı şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Eaton'un saldırı yerinin önündeki apartmanında arama yapılarak kanıt toplandığı ve bugün mahkemeye çıkarılmasının beklendiği belirtildi.

Burlington Polis Şefi Jon Murad, yaptığı yazılı açıklamada, her biri 20 yaşında olan Filistin kökenli 3 kişinin, bir akraba ziyareti dönüşünde ikisinin üzerinde Filistin kefiyesi olduğu halde yolda yürürken, akşam yerel saatle 18.30 sularında silahlı beyaz bir adamla karşılaştıklarını aktardı.

Murad, zanlının taraflar arasında hiçbir konuşma olmadan silahını ateşleyerek en az 4 el ateş ederek kaçtığına inanıldığını, hastaneye kaldırılan 3 kurbandan ikisinin durumunun stabil, diğerinin ise "çok daha ciddi yaralanmalara" maruz kaldığını belirtti.

Gençlerden ikisinin ABD vatandaşı olduğunu, diğerinin de yasal olarak ülkede bulunduğu bilgisini paylaşan Murad, saldırının "nefret suçu" saiki ile işlenmiş olabileceğini dile getirerek, ancak şu aşamada kamuoyunu kesin bir sonuç çıkartmaktan kaçınmaya davet etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir