• DOLAR 32.284
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2437.455
  • ...
HAMAS Dış İlişkiler Temsilcisi Hamdan: DÜŞMAN BAĞLI KALDIĞI SÜRECE  ANLAŞMAYA BAĞLI KALACAĞIZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Siyonist terör çetesi ile HAMAS arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

Uzlaşıya göre HAMAS'ın elindeki 50 siyonist esire karşılık, işgalci çete hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenleyerek, hareketin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze Şeridi'ndeki siyonist esirlerin serbest bırakılmasını ertelemesi hakkında açıklama yaptı.

Hamdan, "israil şu ana kadar güvenliğin sağlanması, Gazze'nin kuzeyine giriş yapacak yardım tırlarının sayısı, serbest bırakılacak Filistinli esirlerin isimleri ve koşulları ilgili maddelere uymadı. Bu durum, mutabakatı tehlikeye soktu ve biz de sorumluluklarını yerine getirmeleri için arabulucuları İsrail'in ihlalleri konusunda bilgilendirdik." dedi.

SİYONİST TERÖR ÇETESİ ANLAŞMAYI BİRÇOK KEZ İHLAL ETTİ

Siyonist terör çetesinin anlaşmayı birçok kez ihlal ettiğini belirten Hamdan, "Dün ve bugün Gazze'ye toplamda 340 yardım tırı girdi, bunlardan sadece 65'inin kuzeye girişine izin verildi. Bu rakam uzlaşmada belirtilen sayının yarısından bile az." diye konuştu.

Hamdan, buna ek olarak siyonist terör çetesinin, kuzeye gitmek isteyen Filistinlilere ateş açıp, Gazze üzerinde keşif uçakları uçurmaya devam ederek anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi.

GAZZE YÖNETİMİNDE YABANCILARA: HAYIR

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda varılan mutabakatın başarılı olması konusunda kararlılıklarını dile getiren Hamdan, "Düşman bu mutabakata uyduğu sürece biz de buna uyacağız. Bu anlaşma başarısız olursa bunun tek sorumlusu israil'dir" dedi.

Hamdan, Gazze'nin savaş sonrası yönetimiyle ilgili "yabancı güçlerin ortaklığını" öngören tüm pozisyonlara karşı olduklarını yineledi.

İSLAM DÜŞMANI BOLTON: HAMAS, israil'e KARŞI ÖNEMLİ BİR ZAFER KAZANDI

İşgalci ABD'nin Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) ile siyonist rejim arasındaki geçici ateşkes anlaşmasını, Filistin direnişi için önemli bir zafer olarak nitelendirdi.

İngiliz medyasında bir yazı kaleme alan Bolton, geçici ateşkes anlaşmasının yararları ve maliyetleri olduğunu ifade etti.

Bolton, "Bu konuda HAMAS büyük bir zafer kazandı. Anlaşmanın israil için kesin bir olumsuz deneyim oluşturup oluşturmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak anlaşmanın HAMAS'ın oluşturduğu terör tehdidini ortadan kaldırıp kaldırmayacağı konusunda şüpheleri artırıyor." iddialarında bulundu.

Bolton, "Esirlerin serbest bırakılması dört gün içinde gerçekleşecek ve bu süre zarfında israil'in askeri faaliyetleri askıya alınacak. Hiç şüphesiz israil bu duraklamayı düşmanlıkların bir sonraki aşamasına hazırlanmak ve yeniden güç sağlamak vb. için kullanacak. Ancak çatışmaların durdurulmasından asıl yararlanan HAMAS’tır." ifadelerinde bulundu.

Yazısında Bolton, Filistin zaferini hazmedemediğini ortaya koyarak, "Askeri açıdan israil'in karşı karşıya olduğu en büyük zorluk, bu geçici ateşkesle kaybedeceği fırsattır. HAMAS'ın stratejisi, kısa vadeli de olsa her türlü duraklamayı bir hedefe ulaşmak için kullanmaktır. Ateşkes, israil'i teslim olması konusunda giderek artan bir baskı altına sokuyor." iddialarında bulundu.

SİYONİST İŞGAL REJİMİ GAZZE'NİN KUZEYİNE GEÇİŞİ ENGELLİYOR

İşgal rejiminin sözde ordu Sözcüsü Avichay Adraee X sosyal medya platformundan, Gazze'nin kuzeyinin savaş alanı olduğunu duyurdu.

"israil, Gazze Şeridi'nin güneyinden kuzeyine geçişe izin vermeyecektir." diyen Adraee, çatışmalara verilen insani ara süresini Gazzelilerin güneye geçmeleri için tehditte bulundu.

 

HAMAS'ın serbest bıraktığı

Siyonist Esirler İnsanca Muamele Gördü

HAMAS ile işgalci çete arasında varılan mutabakat kapsamında cuma gecesi serbest bırakılan siyonist esirlerin "tatsız bir durum yaşamadıklarını ve insanca muamele gördüklerini" söyledikleri belirtildi.

KUDÜS

Siyonist haber platformu Walla'nın haberine göre, cuma gecesi Gazze Şeridi'nden büyükanne, anne ve bir erkek çocuğun serbest bırakıldığı Munder ailesinin yakını, aileyi ziyaret ettikten sonra esirlerin anlattıklarını paylaştı.

Munder ailesinin üyesi, "(israilli esirler) Olumsuz bir durum yaşamadılar. İnsanca muamele gördüler. Düşündüğümüz gibi dehşet hikayeleri yoktu." ifadesini kullandı.

Siyonist esirlerin Gazze Şeridi'ne götürülmek üzere motosiklete bindirildikten sonra şiddet görmediklerini belirten aile üyesi, siyonist esirlerin kendilerine verilen radyo ve televizyondan haberleri takip ettiklerini söylediklerini aktardı.

Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor. AA

Serbest bırakılan Filistinli İsra Ceabis:

"Sevinmeye Utanıyoruz Çünkü Tüm Filistin Kan Ağlıyor"

Siyonist çete ile HAMAS arasında çatışmalara insani ara verilmesini sağlayan uzlaşı kapsamındaki esir takasıyla serbest bırakılan Filistinli 6 kadın ve 1 çocuk, baskılar gölgesinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ailelerine kavuştu.

KUDÜS

Esir takasında akşam saatlerinde yaşanan gecikmenin ardından serbest bırakılan Filistinli 6 kadın ve 1 çocuk, işgalci çete polisi tarafından evlerine ulaştırıldı.

Filistinli İsra Ceabis, hapse girdiğinde 10 yaşında, bugün ise 18 yaşında olan oğlu Mutasım ve aile fertleriyle kavuştuğunda duygulu anlar yaşandı.

Ceabis, duygularını ifade ederken, "Bizi hapisten çıkaran Rabbimize elhamdülillah diyorum. Sevinmeye utanıyoruz çünkü tüm Filistin kan ağlıyor." dedi.

İşgalci çete hapishanelerinde Filistinli erkek tutukluların özellikle Filistinli kadın tutukluların önünde darp edildiğini belirten Ceabis, genç yaştaki kadın gardiyanların Filistinli kadın tutukluları "sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini, aşağıladığını" anlattı.

Ceabis, "7 Ekim'in ardından hapishanedeki tüm bölümlere o kadar yoğun biçimde göz yaşartıcı gaz attılar ki cildimde iltihap oluştu. Bu iltihap 40 gün içinde anca geçti." diye konuştu.

Serbest bırakılacağı gün hapishane tabiriyle "havayı kokladığını" dile getiren Ceabis, kendisinin hapishane nakil aracıyla bir hapishaneden diğerine götürüldüğünü söyledi.

İsra'nın babası Riyad Ceabis de "Çocuklarımı, torunlarımı, hepsini yanımda görmekten mutluyum ama Gazze, Batı Şeria ve burada (Kudüs) yaşananları gördükçe sevincim kursağımda kalıyor." diye konuştu. AA

 

İşgal çetesi barbarlıkta sınır tanımıyor

Serbest Bıraktığı Filistinlilerin Evini Kuşatıyor

Filistinli İsra Ceabis'in serbest bırakılması öncesi ailenin evine baskın düzenleyen çete polisi, aile fertlerini darp ederek evden çıkardı.

KUDÜS

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 2015'te işgalci çete kontrol noktasında otomobilindeki tüpün patlaması sonucu vücudunun yüzde 60'ı yanan ve bu sırada bir askerin yaralanması nedeniyle 11 yıl hapse mahkum edilen Filistinli İsra Ceabis'in serbest bırakılması da siyonist çete polisinin baskınları sebebiyle gecikti.

İsra Ceabis'in serbest bırakılması öncesi ailenin evine baskın düzenleyen çete polisi, aile fertlerini darp ederek evden çıkardı. Polisler, çevredeki basın mensuplarını da aynı şekilde güç kullanarak ve darp ederek buradan uzaklaştırmaya çalıştı.

Çete polisi, çok sayıda zırhlı araç ve birlikle Ceabis'in ailesinin evinin çevresinde konuşlandı.

Doğu Kudüs'te serbest bırakılan diğer esirler evlerine ulaşmasına rağmen Ceabis, ancak gecenin ilerleyen saatlerinde ailesine kavuştu. AA

Taylandlı esirler serbest bırakıldı

HAMAS’tan Erdoğan Açıklaması

HAMAS, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı" açıklamasını yaptı.

HABER MERKEZİ

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, çatışmalara insani ara mutabakatı kapsamında 13 siyonist esir ile 7 yabancı uyrukluyu Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim ettiği belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Kassam Tugayları'nın, işgal çetesinin mutabakat maddelerine uymaması nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını ertelediklerini duyurmasının ardından X sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Ensari, "Mısır ve Katar'ın, taraflarla gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından mutabakatın uygulanmasının önündeki engeller ortadan kaldırıldı. Bu gece 39 Filistinli esire karşılık 13 İsrailli esir serbest kalacak." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işgalci çetenin Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana insani girişimleri sürüyor.

HAMAS, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MiT’e talimatı sonrası yapılan görüşmelerin ardından Taylandlı esirler serbest bırakıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir