• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Direniş, 39 Filistinli esiri daha işgal zindanlarından kurtardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzzeddin Kassam Tugayları, insani ateşkes anlaşması kapsamındaki esir takası anlaşmasının üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Kassam Tugayları, insani ateşkes kapsamında ve esir takasının üçüncü aşaması olan 13 siyonist, 3 Taylandlı ve bir Rus esiri Kızıl Haç'a teslim ettiklerini duyurdu.

İşgalci siyonistlerin, esirlerini teslim almasının ardından işgal zindanlarındaki 39 Filistinli esir de anlaşma kapsamında serbest bırakıldı.

Kadın ve çocuklardan oluşan esirler, Batı Şeria'da büyük bir sevgi gösterileriyle karşılandı. Esirlerin, aileleriyle buluşmalarında duygu dolu anlar yaşandı.

Binlerce Filistinli, kurtarılan esirleri Ramallah kent merkezinde karşıladı. HAMAS hareketinin bayraklarını taşıyan halk, "Canımızla, kanımızla size feda olacağız" sloganları atarak kent merkezinde toplandı.

Kurtarılan esirler de Kassam Tugaylarına ait bandanalar takarak, aileleriyle birlikte direnişe destek sloganları attılar.

Kurtarılan esirlerden biri yaptığı açıklamada, "Direniş olmasaydı esirler cezaevinden çıkamazdı." diyerek direnişçilere, Kassam Tugayları'na ve Gazze halkına teşekkür etti. Esir, işgal zindanlarındaki zor koşullara işaret ederek, esirlerin işkencelere maruz kaldığını ve en temel haklardan dahi mahrum olduklarını belirtti.

Cuma günü, işgal rejimi ile Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş gruplar arasında 4 günlük, uzatmaya bağlı olarak geçici insani ateşkes yürürlüğe girdi.

Ateşkes anlaşması, işgal hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması karşılığında 50 siyonist esirin Gazze'den serbest bırakılmasını ve insani yardım, tıbbi ve yakıt tedariki gibi yüklü yüzlerce kamyonun Gazze'nin her bölgesine erişimini içeriyor.

İşgalci siyonistlerin, 7 Ekim'den ateşkesin başladığı güne kadar düzenlediği saldırılarda 6 bin 150'si çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 Filistinliyi şehit etti, 36 binden fazla kişiyi yaraladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir