• DOLAR 32.187
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2472.477
  • ...
Barselona Belediyesi'nden işgalci rejim adımı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İspanya'da Barselona Belediye Meclisi, Barcelona en Comu partisinin girişimi ve Katalonya Sosyalist İşçi Partisi (PSC) ile Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partilerinin desteğiyle belediye bünyesinde alınan kararla işgalci rejim ile ilişkilerini kesti.

Karar metninde, Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkese ulaşılana, Batı Şeria'da sivil halka uygulanan şiddet son bulana, Birleşmiş Milletler (BM) kararları ile Filistin halkının temel hakları garanti edilene kadar işgalci rejim ile kurumsal ilişkilerin askıya alındığı duyuruldu.

Barselona Belediyesinin aldığı kararda ayrıca, "Gazze Şeridi'ndeki sivil halkın, gıda, su, yakıt, ilaç, sağlık malzemesi gibi ihtiyaçlarını garanti edecek insani yardımların ulaştırılması, uluslararası insan haklarına aykırı olabilecek her türlü ekonomik ve finansman işlemlerinin durdurulması, Filistin topraklarındaki kolonileşme ve işgalin sona erdirilmesi, kalıcı ve adil barış getirilmesi" talep edildi.

"Bu bir savaş değil, soykırım"

Belediye Meclisi'nde yapılan oturumda konuşan Barcelona en Comu lideri Ada Colau, "Bu bir savaş değil, soykırım. Başbakan Pedro Sanchez'in de dediği gibi tahammül edilemez bir durum. Ve eğer tahammül edilemeyecek bir haldeyse eyleme geçmek zorundayız. Dünyanın en güçlü ordularından birinin bombardımanlarıyla Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir