• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Düşmana rahatlama fırsatı tanımayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burhan, Sudan ordusundan bir subayın Hızlı Destek Güçleri ile girdiği çatışmada ölümü nedeniyle düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Burada konuşan Burhan, "Savaşın henüz başındayız, zafere ulaşana ve vatandaşların haklarını geri alana kadar düşmana rahatlama fırsatı tanımayacaklarını" ifade etti.

Birleşmiş Milletlere göre Sudan ordusu ve Hızlı Destek Güçleri, Nisan 2023 ortasından bu yana yaklaşık 15 bin kişinin ölümüne ve 8 milyondan fazla kişinin yerinden edilmesine ve mülteci durumuna düşmesine neden olan bir savaş yürütüyor.

Ülkenin 18 eyaletinden 12'sine yayılan çatışmaların yol açtığı gıda kıtlığı nedeniyle Sudan'ın milyonlarca kişiyi açlık ve ölüme itebilecek bir insani felaketten kurtarılması için BM ve uluslararası çağrılar giderek artıyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programına (WFP) göre, geçtiğimiz Nisan ayında savaşın başlamasından bu yana Sudan'da 18 milyon kişi akut gıda güvensizliği sorunu yaşıyor.

BM kuruluşu, nüfusun yüzde 42'sine denk gelen 20,3 milyon kişinin geçen yıl yeterli gıda bulmakta zorlandığını açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir