• DOLAR 32.213
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2427.185
  • ...
DSÖ'den işgal rejimin gözaltına aldığı sağlık çalışanları hakkında açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),işgal ordusunun, 15 Kasım'da baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'ndeki hastaların ortak Birleşmiş Milletler (BM) misyonu tarafından tahliyesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şifa Hastanesi'nde durumu kritik hastaların yoğun çatışmaların yaşandığı tehlikeli bir ortamda tahliye edildiği belirtilen açıklamada, "22 Kasım'da Filistin Kızılayı ile işbirliği içinde olan DSÖ, Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nden 151 hasta, onların akrabaları ve sağlık çalışanlarını nakletmek üzere başka bir BM ortak misyonuna katıldı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, tahliyenin 20 saatte tamamlandığı, bu sürede işgal ordusunun tahliye konvoyunu kontrol noktasında 6 saat durdurduğu ve arama yaptığı kaydedildi.

"Dört sağlık personelinin sağlık durumu hakkında bilgimiz yok"

Gözaltına alınan sağlık çalışanlarından ikisinin serbest bırakıldığı kaydedilen açıklamada, "Şifa Hastanesi Müdürü de dahil geriye kalan dört sağlık personelinin durumu hakkında bilgimiz yok. DSÖ, bu kişilerin gözaltında tutulmaları sırasında yasal ve insani haklarına tam olarak uyulması çağrısında bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir