• DOLAR 32.272
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2411.896
  • ...
Tarihte bugün: 20 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1961: Türkiye’de ilk koalisyon hükümeti, Başbakan İsmet İnönü tarafından Adalet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bakanlarla kuruldu. Çok partili siyasi hayatın başlamasıyla bir kez olsun iktidarın yüzü göremeyen CHP, iktidara gelebilmenin yolunun ‘darbe’ olabileceğinin farkına varmıştı. Nihayet 27 Mayıs Darbesi ile Adalet Partisi düşürülünce, CHP’ye de iktidar yolu açılmış oluyordu. (Türkiye’de ilk koalisyon hükümeti kuruldu)

1989: Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edildi. 41 maddelik bu sözleşme, her uluslararası anlaşmada olduğu gibi gereği gibi uygulanmamakta ve toplumlar arasında ayrımcılık yapılmaktadır. (Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edildi)

2003: İstanbul’da kamyonetli iki saldırı düzenlendi. Levent’te BİR Bankanın Genel Müdürlüğü ve Beyoğlu’ndaki İngiltere Başkonsolosluğu’na yapılan saldırılarda Başkonsolos Roger Short’un (Racır Şort’un) da aralarında bulunduğu 33 kişi öldü, 450 kişi yaralandı. (İstanbul’da kamyonetli saldırı; 33 ölü)

2014: Mısır’da batı destekli Sisi Cuntası’nın darbe girişiminin ardından Müslüman Kardeşler Teşkilatı üye ve gönüllüsü 10 binlerce kişi esir edilmişti. Yaşatılan zulme tepki gösteren Müslüman Kardeşler Teşkilatı, 19 binden fazla darbe karşıtı esirin bulunduğu 76 hapishanede açlık grevi başlattı. (76 hapishanede açlık grevi)

2014: Ermenek’teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Tezcan Gökçe’nin cenaze töreninde ayağına giydiği yırtık ayakkabılarla Türkiye’yi ağlatan baba Recep Gökçe, bir babanın çaresizliğini ve gururunu gözler önüne serdi. Olay Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. (Ermenek’teki maden faciası)

Bu haberler de ilginizi çekebilir