• DOLAR 32.366
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2401.455
  • ...
Siyonist işgalciler Kahta'da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı sonrası Yüzüncüyıl Parkında STK ve siyasi partilerin katılımıyla gerçekleşen açıklamayı Mahmut Çelebi tüm STK'lar adına okudu.

Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında sık sık kahrolsun siyonizm sloganları atıldı.

"Filistin’de, Gazze’de saldırılar ve katliamlar devam etmekte"

Çelebi, yaşanan katliamların durdurulması çağrısında bulunarak, "Her gün mazlum halk çocuk, kadın denilmeden şehid edilmekte, Mescid-i Aksa'nın kapısı Müslümanlara kapalı tutulup siyonist işgal çetesince işgale devam edilmektedir. Her seferinde dile getirdiğimiz gibi Kudüs, Mescid-i Aksa sadece bir toprak parçası değil, sadece Filistinlilere ve Araplara ait değil, bilakis tüm Müslümanlar için akidevi bir meseledir. Filistin'deki 75 yıldır devam eden savaş önce israil-Arap savaşı, sonra israil-Filistin savaşı, günümüzde de israil- HAMAS savaşı olarak dünyaya yutturulmaktadır. Halbuki israil sadece İslam dünyası için değil, tüm insanlık için bir mikrop ve İslam aleminin bağrına saplanmış bir hançerdir. Gazze'de siyonist vahşet bugün itibariyle 42 gündür devam ediyor. siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 4 bin 800'e yakın çocuk, 3 bin 200 kadın olmak üzere toplamda 12 bine yakın Filistinli kardeşimiz katledildi." dedi.

"Siyonistler yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural tanımamaktadır"

Soykırım suçu işleyen siyonistlerin yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımadığına değinen Çelebi, "Terör şebekesinin Gazze’ye yapmış olduğu hava saldırılarında, kadın, çocuk, yaşlı ve bebekler canice ve vahşice katledilmektedir. Filistin'de her 10 dakikada bir, bir çocuk hayatını kaybetmektedir. Gazze, açık hava hapishanesinden adeta çocuk mezarlığına dönüştürülmüş durumdadır. Hayatta kalan çocuklar ise ailelerini, evlerini, yakınlarını kaybederek her türlü zulmü görmektedirler. Gazze’ye atılan bombaların şiddeti ve tahribatı Hiroşima’ya atılan atom bombasının şiddet ve tahribatının iki katına ulaşmıştır. Her geçen gün siyonist vahşet kat be kat artarak, camiler, okullar, yerleşim yerleri bombalanmaktadır. Gazze’nin yarısı yıkık ve virane hale getirilmiştir. Filistin’de Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları Siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. siyonistlerin yapmış olduğu katliam ve soykırıma İslam ülkelerinin liderleri seyirci kalmakta ve bu mezalimi durduracak hiçbir somut adım atmamaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"İslam ülkelerinin liderleri kör, sağır ve dilsiz kalarak üç maymunu oynamaktadırlar"

İslam ülkelerinin liderlerinin sessizliğinin kabul edilmeyeceğine vurgu yapan Çelebi, "Gazze’ye yapılan saldırılarda 10 binden fazla mazlumun kanı; siyonistlerin, Amerika’nın ve batılı ülke liderlerinin ellerine bulaşmıştır. Amerika, İngiltere, Fransa ve daha birçok batılı ülke liderleri siyonistlere açık destek vermektedirler. Ne yazık ki bu zulme İslam ülkelerinin liderleri kör, sağır ve dilsiz kalarak üç maymunları oynamaktadırlar. Zulme sessiz kalmak da zulümdür. Bütün dünyanın gözü önünde yaptığı bu katliamlara karşı ülkeler sadece kınamakla yetinmekte, siyonist netanyahu ve işgal çetesini durduracak adımlar atılmamaktadır. Halbuki geçmişte olduğu gibi şu anda da siyonist israil çetesi sayısız savaş suçu işlemekte, camileri, hastaneleri bombalamakta, kadın çocuk demeden sivil halkı katletmektedir. Nerede insan hakları savunucuları, nerede insanlık havarileri kesilenler. " şeklinde konuştu.

İslam ülkelerinin liderlerine ve tüm İslam alemine seslenerek taleplerini dile getiren Çelebi şöyle devam etti:

"1-HAMAS Filistin’in meşru siyasi hükümeti ve temsilcisidir. ABD veya Siyonistlerin Gazze ile ilgili verecekleri kararın hiç bir önemi yoktur.

2- Gazze’ye acil yardım koridoru kurulmalı, Türkiye bu işe öncülük etmelidir. Gazze’ye gidecek büyük bir yardım filosu deniz yoluyla ivedilikle yola çıkarak, Gazze’ye ulaşmalıdır. Dünyadaki bütün vicdan ve insaf ehli bu filoya davet edilmelidir.

3-Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı en azından bu katliamlar devam ettiği müddetçe faaliyetleri süresiz durdurulmalıdır.

4-Kargo uçaklarıyla ve Türkiye limanlarından gemilerle siyonistlere erzak taşınmasından vazgeçilmelidir.

5-İslam Ülkeleri hep beraber Siyonistlere ciddi bir ambargo uygulamalıdır.

6-Türkiye vatandaşı olup Filistinli masumları öldürmeye giden katiller çağrılıp yargılanmalı, suçu sabit olanların mal varlığına el konularak vatandaşlıktan çıkarılmalıdır.

7- İsrail mallarına yapılan boykota devam edilmelidir. Boykot hayatımızın bir parçası olmalıdır. "

Basın açıklaması, kılınan gıyabi cenaze namazı ve HÜDA PAR Kahta ilçe Başkanı İrfan Demiral'ın yaptığı duayla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir