• DOLAR 32.267
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2472.688
  • ...
​​​​​​​ADYÜ öğrencileri ve akademisyenlerinden Gazze'ye destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik meydanında düzenlenen programa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamdi Gündoğar ve öğrenciler katıldı.

"Dünya bir insanlık katliamına sahne oluyor"

Üniversitenin Geçlik Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş, "Geçtiğimiz Ekim'den bu yana dünya bir insanlık katliamına sahne oluyor. 30 bini aşkın Filistinli savaş hukukunun hiçe sayıldığı saldırılarda hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu bebekler, çocuk, kadın ve yaşlılar oluşturmakta. Hastanelerde tedavi görürken, güvenli bölgede olduklarını düşünürken hatta yardım için orada bulunurken bile insanlar israilin hedefi olmakta. İnsanlığın israil eliyle topyekün ortadan kaldırılmaya çalışıldığına hep birlikte ve ne yazık ki daha da kötüleşen biçimlerde tanık oluyoruz. Dünyanın yükü bu günlerde her zamankinden daha ağır. Zalimin karşısında zulmü duyurmakta ve mazluma el uzatmakta dünya olarak zorlanıyoruz." dedi.

"Gazze bir mezarlığa döndü"

Gazze'nin yaşanmaz hale geldiğine dikkat çeken Keleş, "En temel insani ihtiyaçlara erişilemiyor, hizmetlerden yararlanılamıyor. Bombalardan şimdilik kurtulanlar ölüm kalım savaşlarına devam ediyor.  Bizler Adıyaman Üniversitesi olarak bu vahşeti, insanlık dışı bu kıyımı kesinlikle kabul etmiyoruz. Dünya vicdanını bu katliama dur demeye davet ediyoruz. Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde soykırım yapan israili ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz. BM Güvenlik Konseyini uluslararası barış ve güvenliği sağlama adına yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"israille bağlantılı şirketlerle ilişkilerin kesmelerini talep ediyoruz"

ABD'deki üniversitelere seslenen Keleş, "Gazze'de yaşayan masum insanları adeta yok etmeye yönelik vahşeti barışçıl yöntemle protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddet uygulanıyor. Columbia Üniversitesinden Yale'e, New York Üniversitesinden Harvard'a birçok üniversitedeki protestocular üniversitelerinden, Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve israille bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyoruz. Eylemlerde öğrenciler gözaltına alınıyor, üniversiteler protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçiyor. Adıyaman Üniversitesi olarak üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor ve şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir