• DOLAR 32.221
  • EURO 34.735
  • ALTIN 2452.003
  • ...
"İzinsiz havai fişek atmanın cezası 8 bin TL"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kentte son zamanlarda sıkça rastlanan ve halkı rahatsız eden havai fişek patlatmalarıyla ilgili açıklama yapan Batman Valisi Yılmaz Arslan, izinsiz havai fişek atmanın 4 bin TL'den 8 bin TL'ye kadar para cezasının olduğunu söyledi.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Vali Arslan, izinsiz havai fişek atma konusunda yasaklama kararının olduğunu ve büyük bir para cezasının da mevcut olduğunu belirterek, "İzinsiz havai fişek atmanın 4 bin TL'den 8 bin TL'ye kadar para cezası var. Bizim temel sorunumuz devlet olarak tabi ki işimiz bunları takip etmekle yükümlüyüz. Ancak bizim görevli arkadaşlarımız, örneğin bir bölgede veya bir düğüne gittiğinde orada havai fişek atıldığında yüzlerce insan olduğu halde ne atılan yeri ne de atanı söylemiyor. Batman'da genelde 'biz sıkıntıyı değişik yollarla naklederiz ama onun dışında kamuoyuna yardımcı olmayız' diye bir anlayış var. Biz bunu anız yakmada da görüyoruz, biz bunu havai fişek konusunda da görüyoruz ve biz bunu trafik ihlalleri konusunda da görüyoruz" dedi.

 

Havai fişek atmanın belirli bir saati ve kuralı var
"Bu kenti yaşanabilir bir kent haline getireceksek bunu elbirliği ile yapacağız" diyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece polis gelsin her şeyi haletsin' mantığıyla sorunları tamamen çözme şansımız yok. Bir miktar çözebiliriz ama tamamen çözemeyiz. Ben havai fişek konusunda da aynı şeyi söylüyorum. Çünkü bunların birçoğunu izinsiz yapıyorlar. Aslında bakarsanız havai fişek atanlara başvurduklarında biz izin veriyoruz ama bunun belli bir saati, usulü var ve buna uymak kaydıyla. Ama yapılan korsan atışlarla ilgili ekipler gidiyor bazen düğünlerde düğün sahibine ceza kesmek gerekiyor. Onun suçu var mı, yok mu, onu da bilemediğimiz için dolayısıyla bir sorunu çözmek için de tam suçlu olup olmadığına bakmaksızın usulen birilerine ceza kesme yöntemi de çok hukuki bir yöntem değil. Dolayısıyla tespit ettiğimiz takdirde cezayı işlem yapıyoruz." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir