• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Dışişleri Bakanı Fidan: Derhal ateşkes ilan edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesinin (KEİPA) 62. Genel Kuruluna, KEİ Dönem Başkanı olarak mesaj gönderdi.

Fidan'ın mesajını AK Parti Eskişehir Milletvekili, KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Fatih Dönmez okudu.

Dünyanın Ukrayna'daki savaşın ve salgının küresel etkilerini hala hissederken 7 Ekim'den bu yana meydana gelen gelişmelerin, Filistin ihtilafının her zaman dikkate alınması gerektiğini tekrar hatırlattığını vurgulayan Fidan, şöyle devam etti:

"İsrail'in Gazze'deki zulmü, KEİ coğrafyasının da bağışık kalamayacağı ciddi bir coğrafi tırmanma riski oluşturuyor. Bu husustaki tutumumuz açık: Derhal ateşkes ilan edilmeli, kesintisiz insani yardım akışı temin edilmeli, uluslararası kabul gören parametreler çerçevesinde iki devletli çözüm formülüne dayanan barış müzakerelerine geri dönülmeli, barışın tam olarak uygulanmasını teminen bir garantörlük mekanizması tesis edilmelidir. Böylesine büyük bir insani trajedi karşısında dahi uluslararası sistemin ateşkesi sağlamaktaki başarısızlığının, ayrıca, binlerce çocuk, kadın ve BM çalışanının ayrım gözetilmeksizin öldürülmesi karşısında bazı ülkelerin sağır edici sessizliğinin, başta Ukrayna olmak üzere diğer çatışma bölgelerinde yansımaları olması mümkündür."

Bu haberler de ilginizi çekebilir