• DOLAR 32.329
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2446.595
  • ...
Vizyonsuz Macron!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

Saldırıların başından bu yana işgal rejimine "koşulsuz destek" veren ve ateşkes çağrısı yapmaktan kaçınan Macron, bir ilke imza atmak isteyerek 9 Kasım'da Paris'te "Gazze’deki Siviller için Uluslararası İnsani Konferans" düzenledi.

Macron konferansta, 7 Ekim'den yaklaşık 1 ay sonra ilk defa cılız bir sesle de olsa "ateşkes" dedi. Ateşkes çağrısı yaptığında, işgal rejimin Gazze'de öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 10 bin 569'a ulaşmıştı. Fransız lider, 11 Kasım'da BBC'ye verdiği röportajda ise işgal rejimine karşı dilini sertleştirdi.

"Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." diyen Macron, İngiltere ve ABD'den ateşkes çağrısı yapmalarını istedi.

Macron’un işgal rejimi yanlısı "virajı"

Fransa'da Filistin'e destek veren solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Meclis Başkanvekili Mathilde Panot, Macron'un işgal rejimini kınadığı BBC röportajından hemen sonra "İsrail’e koşulsuz destek" açıklaması yapmasını sert dille eleştirdi.

Panot, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Sayın Başkan (birini) seçmeniz gerekecek. Dün BBC'de yaptığınız gibi Netanyahu'nun savaş suçlarını kınıyorsanız, bugün İsrail’e koşulsuz destek vermekten bahsedemezsiniz." dedi.

Fransa'da sosyal medya kullanıcıları, "her meselede, iki tarafta da aynı anda olmak” isteyen Macron'un "özgün stratejisinin" Fransa'yı bir yere götürmediği yönünde yorum yaptı.

Macron'un, saldırıların üzerinden geçen bir ayda sergilediği işgal yanlısı tutum "Fransa, İsrail-Filistin meselesine iki devletli çözüm yaklaşımında değişikliği mi gidiyor?" sorusunu akla getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir