• DOLAR 32.356
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2390.537
  • ...
Sultanahmet'te Filistin nöbeti 14'üncü gününde devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oturma eyleminin 14'üncü gününde, Kudüs Nuru Kadın ve Çocuk Derneği nöbeti devralarak çeşitli etkinlikler yaptı.

Filistinli bir çocuğun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik kapsamında Gazze'nin özgürlüğünü anlatan ezgiler yine çocuklar tarafından seslendirildi.

Etkinlik kapsamında çocukların yüzlerine Filistin bayrağı çizildi, Gazze yararına magnet ve puşi satışa sunuldu. Etkinlikler, yerli halk ve turistler tarafından ilgiyle karşılandı.

Yapılan program ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Kudüs Nuru Kadın ve Çocuk Derneği Müdürü Sahar Cemil, "Kudüs Nuru Kadın ve Çocuk Derneği ve Türk-Arap STK'ları işbirliği ile sesimizi yükseltmek için buradayız. Filistin'e sesimizi ulaştırmak ve onlarla dayanışma içerideyse olduğumuzu bildirmek için toplandık. Filistin'e desteklediğimizi beyan etmek için buradayız. Filistin halkı karanlıkların üzerinde devam eden, fedakârlıklarda bulunan özgürlük için canını, kanını fedan eden bir halktır. İşgalci israil, katil bir devlettir. Suç işliyor ve insanları katlediyor. Tüm ülkeler, Arap ülkeleri, batı ve insan olarak bu görev bir insanlık görevidir. Yaşananlar film değil, dizi değil ama herkes izliyor. Bu ibadetimiz ve sesimizi duyurmak için hepimizin görevi, Kudüs özgür oluncaya kadar mücadele etmektir. Bunun için bu programı düzenliyoruz. Kadın ve çocuklarla beraber yaşananları görüyoruz ama artık görmek istemiyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir