• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
Kudüs şehidi Hasan Saklanan için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara merkez Altındağ ilçesinde bulunan Hacı Bayram Camii'nde, Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından Cuma namazı sonrası Kudüs Şehidi Hasan Saklanan için gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Çağrı Der'den Adnan Alpturan okudu.

Yaptığı selamlamanın ardından Alpturan, "Siyonist saldırganlığın kurbanlarının sayısı 7 Ekim'den bu yana 35 binden fazla şehit ve 100 binden fazla da yaralı var. Siyonist israilin kara saldırısı hazırlığı yaptığı Refah'taki 1,4 milyon yerinden edilmiş Filistinliyi göçe zorlamayı 12 kilometrekarelik alana hapsetmeyi planlıyor. Yardım tırlarının ulaşmasına işgalciler asla izin vermiyor. Gazze'nin Güneyine sıkışmış durumda 1,5 Milyon insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. İşgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri katlediyor. Hasan el Benna’nın dediği gibi; 'Filistin’in, İslam toprakları olması, peygamberlerin beşiği olması ve Allah'ın mübarek kıldığı Mescid-i Aksa'nın içinde olması nedeniyle her Müslüman'ın vatanı ve davasıdır. Filistin halkı bizim kardeşimizdir. Kim Filistin'e yardım etmezse, Allah ve Rasulü’ne yardım etmemiş olur. Kim de ona yardım eder ve desteklerse kuşkusuz Allah'a ve Rasulü’ne yardım etmiş olur.'" dedi

Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası olmadığını aktaran Alpturan, "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kabe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da o kadar kutsaldır. Bu gün Filistin’de Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. Bu kutsallarımıza sahip çıkmak namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zailimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safından yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz. Şunu unutmayalım, siyonistlerin 'büyük israil projesi' vardır. Büyük israil projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var. Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamasının devamında Alpturan, şunları aktardı:

"Siyonitlerin 'büyük israil projesi'ne karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir belki siyonistler şimdiye kadar, yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi. Ancak ümmetin bu kahraman evlatları kendilerini bizlere siper ederek, siyonistlerin önüne set olup durdular. Bu yüzden tüm İslam ülkeleri ve bizler direnişin kahramanlarına çok şey borçluyuz.  'Ben izzet ve şeref sahibiyim' diyen her Müslüman bu aziz ve kutsi olan Aksa Tufanı harekatına destek vermelidir. Bizler belki farkında değiliz, ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar, Bugün Çanakkale Şehitligine Gittiginizde Orda Şehit Düşmüş 100'lerce Filistinli Gazzeli Göreceksiniz. Bugün Türkiyeli Müslümanların, kanları Filistinli Müslümanlarla birleştiği için ne kadar gurur duysak ve sevinsek azdır. Türkiye'den Filistinlilere destek olmak için giden Yakup Erdal ve Seyfullah Bilal Öztürk, Kardeşlerimiz Geçen aylarda bu kervana katıldılar. Şimdide Selahaddin'in Torunu, Kudüs Fedaisi Şehid Hasan Saklanan...kardeşimiz şehadet şerbetini içti. Rabbimiz Seyfullah Bilal Öztürk, Yakup Erdal, Hasan Saklanan ve tüm Gazze'li şehidlere rahmet eylesin. Allah Teâlâ şehadetini kabul etsin. Allah Teâlâ ailesine, Türkiye halkına ve İslam ümmetine sabırlar versin. Bu şehadet başta ailesi ve Türkiye halkı olmak üzere bütün İslam ümmetine hayırlı olsun. Allah Teâlâ bu feda eylemini, bu şehadeti bir uyanışın bir dirilişin, bir kıyamın müjdesi kılsın. Biz inanıyoruz ki Türkiye'den milyonlarca insan bu duygu ile yaşıyor. Mescid'i Aksa için şehadete koşacak milyonlar var bu ülkede. Fakat bazı kendini bilmezler bunu anlayamazlar. Şuna inanıyor ve iman ediyoruz. Mescidi Aksa özgürlüğe kavuşacaktır. Gazze özgürleşecektir. Özgür Filistin devleti kurulacaktır. Bu süreçte bizler var gücümüzle kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Son olarak İsmail Heniye'nin dünya halklarını selamladığı gibi bizde selamlıyoruz.  Amerika' da, Avrupa' da, Asya'da tüm dünyada meydanları dolduran özgür insanlara selam olsun! Aksa Tufanı'nın sadece Gazze'yi değil tüm dünyayı özgürleştireceğine yürekten inanıyoruz! Yaşasın Küresel İntifada.!"

Açıklamasının sonunda boykotun önemine vurgu yapan Alpturan, "Son olarak şunu diyoruz ki duyarsız kalma, kanıksama, normalleştirme, boykota devam et. Bu cihadın bu mücadelenin bir parçasıyız. Ya düşmanımıza benzeyeceğiz ya da izzet ve şerefi kuşanıp mallarımızla, canlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında mücadele edeceğiz." dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir