• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yıkımda evleri büyük zarar gören vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Yeni Mahallesi'nde 10 Kasım günü Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar gören Raman Apartmanının yıkımı esnafında binanın aniden çökmesi sonucu yan tarafında bulunan Seyitoğlu Sitesi B Blok Apartmanı büyük çapta hasar gördü.

Altında iş yerleri de bulunan apartmandaki 12 daireden 8'i tamamıyla zarar görürken, bina sakinlerinin tümü ise tahliye edildi.

Ekiplerin alanda moloz kaldırma çalışmaları sürerken, olası bir hırsızlık olayına karşı da polis ekiplerinin nöbet tuttuğu görüldü.

Yıkım öncesi boşaltılan binada kalan vatandaşlar ise ciddi anlamda mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Yerleştirildikleri otel ve misafirhanelerinin yerine kendilerine daire tahsisinin yapılması veya kira desteğinin verilmesi talebinde bulunan vatandaşlar, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için de sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

Evleriyle birlikte eşyalarının da büyük zarar gördüğünü, sadece üzerlerindeki elbiselerle birlikte günlerdir evlerinden uzakta olduklarını vurgulayan vatandaşlar, ayrıca çocuklarının da eğitimlerinden mahrum kalacak olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Ramazan Acar

"Bir an önce sürecin hızlandırılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz"

Bir an önce evlerine kavuşmayı arzuladıklarını belirten Ramazan Acar, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyoruz; evimiz daha yeniydi ve halen taksitlerini ödüyoruz. Şu anda hepimiz mağdur durumdayız. Bir an önce sürecin hızlandırılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Süreç ne kadar hızlı biterse bizim için o kadar iyi olur. Çünkü yarın öbür gün çocuklarımız okullarına gidecekler. Bize tahsis edilen yerler okullara uzaktır. Ulaşım ve konaklama sıkıntılarımız var ve evimize girip eşyalarımızı alamıyoruz." dedi.

Mizgin Ergün

"Evimizin acilen onarılmasını istiyoruz"

Perşembe gününden beri çocuklarıyla beraber dışarda olduklarını ifade eden Mizgin Ergün, "Bize 'sadece yıkımın olacağını ve bir taşın bile evimize değmeyeceğini' söylediler. Ama yıkımda korkudan üstümüzdeki elbiselerle çıktık. Şu an otelde kalıyoruz ve mağdur durumdayız. Yakın zamanda okular açılacak ve bize bir çözüm göstermelerini istiyoruz. Artık ya evimizin onarılmasını ya da bir ev ayarlamalarını istiyoruz. Bu şekilde otelde kalamayız." diye konuştu.

Hülya Kardaş

"Evimizi istiyoruz"

Tek isteklerinin evlerine kavuşmak olduğunu dile getiren Hülya Kardaş, "Perşembe gününden beri evlerimizden çıkmışız ve çok mağduruz. Kış ayındayız ve yıkımdan dolayı evimiz çok perişan hale gelmiş durumda. Şu ana kadar kimseden ses çıkmadı ve kimse sesini de çıkarmıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devlet bizlere yardım etsin. Birkaç gün sonra çocuklarımız okula gidecekler. Otellerde ne yapacağız? Otel aile yeri değildir. Biz evimizi istiyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Abdüsselam Yiğit

"Bizlere ya ev versinler ya da ev yapsınlar"

Depremde ağır hasar gören binanın yıkımı esnasında evlerinin hasar gördüğünü hatırlatan Abdüsselam Yiğit, "Cuma gününden beri dışardayız. Yetkililerden isteğimiz ve ricamız bu işin muhatabı kimse bize yardımcı olsun. Çünkü çok mağduruz. Her gün otele gidip buraya geliyoruz. Yarın okullar açılsa çocuklarımız nasıl okullarına gidecekler? Ya bizlere bir ev versinler ya da ev yapsınlar." dedi.

Şehriban Yiğit

"Üstümüzdeki elbiselerle evden çıktık"

Günlerdir dışarda kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Şehriban Yiğit ise şunları söyledi:

"Evimizi yıktılar. Bize 'Evden çıkın ve evlerine hiçbir şekilde zarar gelmeyecek' dediler. Üstümüzdeki elbiselerle evden çıktık. Çocuklarımız okula gidiyorlar. Yetkililerden isteğimiz bize ev tutsunlar. Yıkımdan dolayı evim gözümde karardı. Bu evi satsınlar ve bana başka bir ev almalarını istiyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir