• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Muş'ta yüzlerce çocuk Gazze'de katledilen akranları için yürüyüş yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muşlu çocuklardan anlamlı basın açıklaması. HÜDA PAR Muş İl Başkanlığının öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce çocuk, Gazze'de çocukların katledilmesine tepki gösterdi. 

"Muşlu çocuklar Filistinli kardeşlerinin yanında" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasında, "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

Kent Meydanı'nda düzenlenen, çocuklar ve ailelerinin katıldığı, sunuculuğunu Azra Meyem Koçlardan'nın yaptığı basın açıklaması Hasan Bayar isimli çocuk okudu.

Beyza Tarhan adlı kız çocuğun şiir okuduğu esnada duygulu anlar yaşandı. Talha Yılmaz adlı çocuğun yaptığı dua ile program sona erdi.

Düzenlenen etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek amacıyla bu programı düzenlediklerini söyledi.

Gazze'de zulüm bitene kadar etkinlikleri yapamaya devam edeceklerini dile getiren Çağlayan, çocuklara zulme karşı direnme ve ayağa kalkma bilincini verme hedeflediklerini belirtti.

Çağlayan, "Gazze'deki çocukların çektiği zulme ve yaşadıkları katliama dikkat çekmek amacıyla burada çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledik. Temennimiz yapacağımız bu etkinliklerle Gazze'deki katliamın durmasıdır. Her ne kadar etkinlikler yapılıyorsa da maalesef siyonist zalimler, zulümlerinden bir türlü vazgeçmediler. Burada yaptığımız bu etkinliğin amacı; çocuklarımızda zulme karşı direnmenin ve ayağa kalkma bilincini vermektir. Filistinli Müslüman kardeşlerine karşı bir duyarlılık oluşturma adına bu etkinliği yaptık. Muşlu hemşerilerimiz bu duyarlılığı göstererek çocuklarını bu etkinliğe getirdiler. Temennimiz o dur ki bu etkinlikler, bu eylemlerle beraber icra makamında olanları aynı şekilde ayağa kaldırmalarıdır. Filistin'deki zulme dur demeleri için adım atmalarıdır. Filistin'de zulüm duruncaya kadar bu etkinliklerimize devam edeceğiz. Çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir