• DOLAR 32.215
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2425.029
  • ...
New York Times: Sinvar, israilin zaferini engelleyen kurnaz bir müzakereci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York Times gazetesi, Gazze'de yedi ay süren savaşın ardından HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın Gazze'deki varlığının siyonist savaşın başarısızlığının sembolü haline geldiğini bildirdi.

Gazete, "HAMAS, işgal rejimi ve ABD'den yetkililere göre, Sinvar sadece iradeli bir komutan olarak değil, aynı zamanda israil elçilerini müzakere masasına oturtarak israilin savaş alanında zafer kazanmasını önleyen kurnaz bir müzakereci olarak da ortaya çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Gazete, "israilli yetkililer onu öldürmeye çalışırken bile dolaylı da olsa onunla pazarlık yapmak zorunda kaldılar" diye bildirdi.

Gazete şunları ekledi: "israilli ve Batılı yetkililer için Sinvar, bu müzakereler sırasında şiddetli bir rakip ve israil toplumunu analiz edebilen yetenekli bir siyasi operatör olarak ortaya çıktı."

Sinvar'ın işgal zindanlarında "İbranice dilini öğrendiğini ve israil kültürü ve toplumu hakkında bir anlayış geliştirdiğini" belirten gazete, "israilli ve ABD'li yetkililere göre, Sinvar şimdi bu bilgiyi israil toplumunda bölünmeler yaratmak ve israil başbakanı Benjamin Netanyahu üzerindeki baskıyı artırmak için kullanıyor gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

 New York Times'a göre Sinvar, ateşkes görüşmelerinin önemli aşamalarında Netanyahu'ya karşı halkın öfkesini kışkırtmak amacıyla bazı siyonist rehinelerin videolarının yayınlanmasını zamanladığına inanılıyor.

Gazete, siyonist ve Amerikalı istihbarat görevlilerinin şu sözlerini aktardı: "Sinvar'ın stratejisi, israilin uluslararası itibarını parçalamak ve ana müttefiki ABD ile olan ilişkisine zarar vermek için savaşı mümkün olduğu kadar uzun süre sürdürmektir."

Gazete, şu yorumda bulundu: "Eğer bu Hamas'ın bir oyunuysa, sonuç vermiş gibi görünüyor: Çünkü israil geçtiğimiz hafta Refah'ın kenarlarında bir operasyon başlattı ve bu çerçevede Başkan Biden, savaşın başlamasından bu yana israil politikasına yönelik en güçlü eleştirisini yaptı. Biden, israil ordusunun şehrin kentsel merkezini geniş çaplı bir işgale başlatması durumunda gelecekteki bazı silah sevkiyatlarını durduracağını söyledi."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir