• DOLAR 32.203
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.583
  • ...
Uşak ve Malatya'da kadınlar, Gazze'deki mazlum anneler için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yürüyüş için eski Uşak Belediyesi hizmet binası önünde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık, İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş sırasında "Annenin gözyaşı Gazze'yi aşar" pankartı açan katılımcılar, ellerinde "Gazze'deki soykırımı durdurun", "Filistin'deki insanlık suçuna dur de", "Çocuklar ölürken susulmaz" yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda gazetecilere açıklama yapan, İHH İnsani Yardım Vakfı Uşak Kadın Komisyonu Başkanı Döne Tınaz Topbay, insanlığın, tarih boyunca görülen en büyük zulümlerden birine şahitlik ettiğini söyledi.

Gazze'de soykırım suçu işlendiğini aktaran Topbay, İsrail'in saldırılarında 15 binden fazla çocuk, 9 binden fazla kadın olmak üzere 35 bini aşkın insanın öldürüldüğünü belirtti.

Saldırılarda birçok annenin de hayatını kaybettiğine dikkati çeken Topbay, "Bugün Anneler Günü ancak Gazzeli anneler kadın haklarına, anneliğin kutsallığına rağmen tüm kutsalları ve tüm kuralları ayaklar altına alan katil İsrail tarafından katledildi, katlediliyor. Bizler biliyoruz ki bir anne için dünyadaki en önemli şey çocuklarıdır ve yine bebek ve çocuk katili İsrail, 15 binden fazla çocuğu katlederek annelere dünyanın en acı duygusunu, evlat acısını yaşatmış, binlerce çocuğu öksüz ve yetim bırakarak çocukları dünyada korunaksız bir hale getirmiştir." dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapıldı, saldırılardaşehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Malatya

Kudüs Kardeşli Platformunca Kanalboyu Caddesi'nde başlayan yürüyüş Kernek Meydanı'nda sona erdi.

Pankartlarla yürüyen kadınlar işgalci rejimin Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Ayşe Bağcı, bütün mazlum coğrafyalarda annelerin gözleri yaşlı, kalpleri acı ve özlem dolu olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir