• DOLAR 32.191
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2506.58
  • ...
İşgalci siyonistler Gazze'de hastaneleri hedef almayı sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hiçbir uluslararası kural ve hukuk tanımadan Gazze'de büyük bir savaş suçu işleyen işgalci siyonist rejim, hastanelere yönelik saldırılarına devam ediyor.

İşgalci rejim, bu akşam Şifa Hastanesi yakınlarına uluslararası yasaklı fosfor bombası atarken hastane önünü ve çevresini de defalarca bombaladı.

İslami direniş hareketi HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada Şifa Hastanesi'nin son 24 saatte en kaz 5 kez hedef alındığını belirtti ve bunun sorumlusunun ABD Yönetimi ve Başkanı Joe Biden olduğunu bildirdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birleşmiş Milletler ile Arap ve İslam ülkelerini bu vahşi saldırıyı durdurmak için derhal müdahale etmeye ve uluslararası yasalara göre güvenli alanlar olarak kabul edilen sivillerin ve hastanelerin korunması konusunda siyasi ve hukuki sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz.

Saldırılar karşısında sessizlik ve işgal politikalarını kınamaktan öteye geçmemek işgalcileri, suçlarına devam etmeleri yönünde bir teşviktir. Bu, Gazze Şeridi'ndeki çocukları ve savunmasız sivilleri korumayı başaramayan ve ihmal eden herkes için tarihi bir mesuliyet olarak kalacaktır." 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir