• DOLAR 32.439
  • EURO 34.63
  • ALTIN 2383.235
  • ...
İki yüzlü Macron yeni akıllandı! "İsrail'i durmaya çağırıyoruz" dedi! Katil Netenyahu Batı'yı tehdit etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz yayın kuruluş BBC'ye konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'de hayata geçirilecek bir ateşkesin işgal rejimi israil'in faydasına olacağını söyledi.

Macron, ABD ve İngiltere'den beklentisinin ateşkes çağrısı yapmaları olduğunu söyledi. 

Çatışmaların başladığı ilk gün işgal rejimi israil'in sözde Cumhurbaşkanı ve sözde Başbakanını arayan ilk liderlerden olduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı, "Birinci gün bunun terörle mücadele olduğunu söyledik. Çünkü bir demokrasi tarafından yürütülüyor ve uluslararası kurallara, savaş kurallarına ve uluslararası insancıl hukuka uygun olmalıdır. Ancak gün geçtikçe Gazze'de sivillerin devamlı bombalandığını görmeye başladık." ifadelerini kullandı.

Ateşkes vurgusu yapan Macron, İsrail'in uluslararası kurallara uyup uymadığı sorusuna ise, "Sivillere saldırmanın hiçbir gerekçesi olamaz." cevabını verdi.

"BU SALDIRILARIN MEŞRUİYETİ YOK"
Macron, kendisine yöneltilen "İsrail uluslararası insancıl hukuku ihlal mi ediyor?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Bir partner ve dost olarak söylüyorum ki terör saldırısından bir ay sonra, bu şekilde başa çıkmaya çalışırsanız bence kınanan ve suçlu olan siz olursunuz. Bugün siviller bombalandı. Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz. Ben hakim değilim, bir devlet başkanıyım. Herkese uluslararası hukuku hatırlatıyorum ve ateşkes çağrısı yapıyorum."

Netenyahu Batıyı tehdit etti

Netanyahu, Macron’a cevap verirken Batı’yı tehdit etti: “Bugün Hamas-IŞİD'in Gazze'de işlediği suçlar, yarın Paris'te, New York'ta ve tüm dünyada işlenecek." dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir