• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Sadece BDP, Kürtlerin temsilcisi değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Ak Parti Silvan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, BDP'nin bütün Kürtlerin savunuculuğunu yapmadığını belirterek, bölge insanının büyük acılar yaşadığını belirtti.

 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, bölgenin yaklaşık yedi milyon seçmeni olduğunu ifade ederek, " Oy toplamının yüzde otuz beş veya kırkını alan BDP, kalkıp şunu diyemez ki bütün Kürtlerin savunuculuğunu yapıyoruz. Sadece ben Kürtleri temsil ediyorum. Buna da hakkı yoktur biz de Kürdüz ve BDP'nin bunu kabul etmesi lazım"

 

Altaç, DGM'lerde, avukat olarak yüzlerce davaya girdiğini sözlerine ekleyerek, bir kaset yüzünden 3 yıl 9 ay cezaevinde kalan insanların olduğunu, kasetleri dinlemek isteyenlerin ise kasetleri çorapların altına gizlediklerini ifade ederek, "Silvan'dan Diyarbakır'a giderken üç dört yerden fiziki aramalar yapılıyordu. Köylü köyüne giderken yapılan yol kontrollerinde köylüye niye bu kadar gıda malzemesi alıyor diye soruyorlardı" diyerek bu tür sıkıntıların artık olmadığını dile getirdi.

 

Altaç konuşmasının devamında, Türkiye'de yapılmak istenen darbelerin asıl amacının Kürt sorununun çözülmek istenmemesi olduğuna dikkat çekerek, "Bu ülkede başbakana ve hükümet yetkililerine suikast yapma girişimleri oldu. Olağanüstü hal kaldırılmak istenirken balyoz, terörden zarar görenlere yapılan yardımların ardından ay ışığı, darbeleri yapılmak istendi. Polisin, askerin ve uzman çavuşun iradesi valinin üzerinde olduğu bir ülkedeki sorunları çözmek istiyoruz ve bu kolay değildir" şeklinde konuştu.

 

Altaç konuşmasının sonunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a geleceğini söyledi. (Yusuf Batı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir