• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tepe Belediyesi hizmetlerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, 1999 yılındaki belediye seçimlerinde Tepe Belediyesini devraldıklarını ifade ederek, 2 yıllık bir zaman zarfında belediyenin borcunu yarı yarıya düşürdüklerini söyledi.


Tepe beldesinin alt yapısının olmadığını belirten Çelebi, "Yürüttüğümüz yoğun altyapı çalışmalarıyla Tepelilerin sorunlarını en aza indirmeye çalışırken Tepe beldesine değer katacak projeler için de çalışmalarımızı sürdürdük" dedi.



"Beldenin 2022 yılına kadar su sorunu kalmamıştır" diyen Çelebi, "12 bin adet ağaç dikimi ve beldede 98 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Ayrıca 5 adet çocuk parkı, 3 adet taziye evlerin çevre düzenlemesi, Mezar çevresi, kepçe ve kazıcı, kanal açıcı, traktörlü süpürge aldık. Çöp kamyonu, Her bayramda 760 aileye bayramlık ( Şeker, pirinç, vb.) yol çalışmaları, genişletmeleri yaptık. Her iki belediye başkanlığı döneminde sadece bu bayram bayramlık dağıtmadık. Bütün bayramlarda vatandaş farkı gözetmeksizin bayramlık dağıttık. 10 yıldır Belediye otobüsü bir liraya yolcu götürüp getiriyor.


24 senedir belediyenin ilk kurulduğundan beri elektrik borçları var. Elektrik borçları dışında biz belediyeyi 1 milyon 800 bin TL borçla devraldık. Şu anda 1 milyon 800 bin borcu vardır. Fakat belediye olarak, 98 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik, yani yukarıda saydığımız bir sürü hizmetler yapıldı" diye konuştu.


Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla özellikle dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere öğrencileri ücretsiz olarak Bismil'e götürüp getirdiklerini ifade eden Çelebi, "Çocuklarımız geleceğimizdir" dedi.


Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü, "Kötülük, çirkinlik ve iftira üzerine kurulan siyaseti yapmak hoş olmayandır. Siyaseti aklıselim ve halkımızın menfaati doğrultusunda yapmalıyız. Aksi halde halktan itibar göremez. Daha evvel de söylediğim gibi bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insan vardır. Biz, yaptığımız tüm çalışmaları, inşa ettiğimiz her şeyi insan için yapıyoruz. Son olarak bunları demek istiyorum; bir birimizi sevelim. Hem dünyamızı ve hem ahiretimizi düşünelim, okuyalım okutalım." (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir