• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Selçuk standında diş muayenesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - KONSİAD'ın düzenlediği 'KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği'ne katılan Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elamanları tarafından katılımcılara ücretsiz olarak diş muayenesi ve ağız Hekimler, muayenenin ardından tedavi ihtiyacı olan hastaları doğru tedavi ve ağız bakımı konusunda yönlendirip,
tavsiyelerde bulunuldu.


Katılımcıların oldukça ilgi gösterdiği diş muayenesi, etkinliğin en çok ilgi gören bölümleri arasında yer aldı. Arş. Gör. Dt. Ömer Polat ve Arş Gör. Dt. Yasin Erdem Akgül, etkinliği ilk 2 gününde yaklaşık 200 hastayı muayene etti.


Arş. Gör. Dt. Ömer Polat, vatandaşlarımızın konuya ilgi gösterdiğini ancak diş bakımı ve tedavisi konusunda yeterli özeni göstermediklerini söyledi. Ayrıca stant ziyaretçilerine diş macunu armağan edildi.


Davutoğlu çifti doğal parfümlere ilgi gösterdi
Stantta ayrıca Çumra Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından kendi yetiştirdikleri bitkilerden elde edilen parfümler sergilendi. Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu tamamen doğal ürünlerden elde edilen parfümler hakkında bilgi aldı.


Çumra MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gümüşçü, "Çumra'da bulunan Üniversitemize ait 2300 metrekarelik üretim alanımızda 100 çeşit bitki yetiştiriyoruz. Orta Anadolu şartlarında yetişebilecek tüm aromatik bitkilerin öğrencilerimiz tarafından hem üretimi hem de hasat sonrası ürünlerin değerlendirilmesi yapılmaktadır. Bu konuda özellikle arınmış bitkilerden uçucu yağ elde edilmesi ve buna bağlı olarak da parfümler ve her türlü kozmetik ürünlerin üretilmesi öğrencilerimiz tarafından uygulamalı olarak yapılmaktadır. Ürettiğimiz parfüm ve kremlerimizde kendi yetiştirdiğimiz tamamen doğal ürünler kullanılmaktadır. Ürünlerimizin içerisinde herhangi bir sentetik madde bulunmamaktadır" dedi.


KONEXPO 2013'ün üçüncü gününde Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de etkinliğe katılan tüm kurum, kuruluş ve firmaların stantlarını ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. Selçuk Üniversitesi olarak iki yıldır düzenlenen etkinliğe katılarak hem üniversiteyi hem de Konya'yı temsil ettiklerini belirten Gökbel, "Bu yıl da geçtiğimiz yıl gibi KONEXPO'ya güçlü bir şekilde katılmak istedik. Standımızda ürettiğimiz ürünlerden bilimsel araştırmalara kadar çok yönlü bir tanıtım gerçekleştirdik. Katılan tüm kurum, kuruluş ve firmaları tebrik ederim" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir