• DOLAR 32.221
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2456.622
  • ...
HAMAS’tan çağrı HALKLAR FİLİSTİN’E DESTEK VERMELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vahşi Siyonist Yahudi çetelerine sağladıkları sınırsız destekle barbarlığa ortak oldular. Yahudilerin terörist işgal birlikleri başta Gazze olmak üzere tüm Filistin’de barbarca davranma ve katliam yapma gücünü Batılı devletlerin onayı ve İslam Ülkelerinin sessizliğinden aldığı güçle yapıyor.

Yahudi mezalimi sürerken vicdan sahibi insanların sabrı da son merhaleye gelmiş görünüyor.

Dünyanın dört bir yanında meydanlara inen milyonlarca insan Yahudilerin zulmünün son bulması ve Siyonsit liderlerin cezalandırılmasını talep ediyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, Washington'da ve dünyanın diğer kentlerinde Filistin halkıyla dayanışma adına sokaklara dökülen toplulukları selamladı. "Farklı uyruktan yüz binlerce kişinin gösterilerde bir araya geldiği kalabalıklar, tüm dünyaya, işgalciler ve vahşetlerine karşı haykırdı" değerlendirmesinde bulunan Heniyye, dünya halklarının, Filistin'e özgürlük, direniş meşrudur ve işgal yok olmayla karşı karşıya sözlerini söylediğini vurguladı.

Heniyye, Amerikan yönetimi ve İşgalci Yahudilerin saldırganlığını himaye eden ülkelerin, halklarının, Gazze'deki "soykırım savaşı"nın sona ermesi yönündeki çağrılarına kulak vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

ABD’de tarihin en büyük

"FİLİSTİN’E DESTEK" GÖSTERİSİ

Filistinlilerin haklarını destekleyen on binlerce kişi Cumartesi günü Washington'da bir araya gelerek Gazze Şeridi'nde ateşkes ilan edilmesini ve savaşın derinleştiği bir dönemde Siyonist işgal çetesine Amerikan yardımının kesilmesini talep etti.

Toplam nüfusu 600 bini bulmayan ABD’nin başkenti Washington'da toplanan 300 bin kişi Filistinlileri desteklemek için Siyonist vahşetini kınadı ve ABD yönetimine seslendi.

Konuşmacılar sahneden kalabalığa "Özgür Filistin!" ve "Ateşkes hemen şimdi!" sloganları attırdı.

Chicago, Tampa ve Boston'dan otobüslerin gelmesi bekleniyordu. Organizatörler, etkinliğin bugüne kadar Filistin halkıyla dayanışmanın en büyük ifadesi olmasını umduklarını söyledi.

Kuzey Carolina'dan gelen 70 yaşındaki Manar Ghanayem, "Buraya sesimizi ve kalbimizi duyurmak için geldik ve insanların bu çatışmaya bakışını değiştireceğimizi umuyoruz" dedi. "Her insanın temel insan haklarına hakkı vardır, çocukları öldürmeye değil, insanlara işkence etmeye değil" dedi.

Mitingin ardından protestocular 14. ve K caddelerine (NW), Beyaz Saray'a ve oradan da Freedom Plaza'ya doğru yürüdüler.

ABD'NİN DİĞER ŞEHİRLERİNDE DE FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ YAPILDI

Başkent Washington DC dışında, New York, Los Angeles, Detroit ve Seattle başta olmak üzere ABD’nin diğer şehirlerinde de Filistin’e destek gösterileri yapıldı.

Manhattan Herald Meydanı’nda toplanan 1000’den fazla Filistin yanlısı gösterici, bir süre trafiği engelleyerek Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu.

Daha sonra polisin yoğun güvenlik önlemi altında protestocular Birleşmiş Milletler binasına doğru yürüyüşe geçti.

Burada atılan sloganlardan sonra göstericiler olaysız şekilde dağıldı.

DÜNYADA FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ! BİNLER BİR ARAYA GELDİ

Almanya’nın başkenti Berlin’de Siyonistlerin Filistin’de düzenlediği saldırıları protesto eden binlerce Filistin destekçisi buluştu. Fransa’nın başkenti Paris’te, İşgalcilerin saldırılarına ara vermeden devam ettiği Filistin için bir kez daha destek yürüyüşü düzenlendi. Öte yandan ABD’nin başkenti Washington DC’de binlerce kişi Filistin’e destek için toplandı, işgalci Yahudilerin saldırıları protesto edildi.

Siyonistlerin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları şiddetlenerek devam ederken, dünyanın dört bir yanında birçok ülkede İşgal ordusunun saldırıları protesto ediliyor. Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Alexanderplatz Meydanı'nda toplanan binlerce Filistin destekçisi, İşgal Gazze'de uyguladığı şiddete son vermesi için yürüdü. Almanya'da faaliyet gösteren Filistinli ve Yahudi sivil toplum örgütlerinin düzenlediği gösteride, İşgalcilerin Gazze'de uyguladığı insanlık dışı şiddet kınanırken, uluslararası topluma, Filistin'e uygulanan şiddetin durdurulması için İşgalcilere baskı yapma çağrısı yapıldı.

ALMAN HÜKÜMETİ ELEŞTİRİLDİ

İşgalci siyonistler tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'nde 5 binden fazla insanın öldürüldüğü hatırlatılan gösteride açıklama yapan Filistin destekçileri, “Gazze nüfusunun yarısı çocuklardan oluşuyor. Bilim insanları, İşgalcilerin eylemlerinin birçok açıdan soykırım tanımına uyduğu konusunda uyarıyor” ifadelerini kullandı.

Alman hükümetinin İşgalcilere tam destek verdiğini belirten destekçiler, “Berlin'de, Filistin'le dayanışma amaçlı neredeyse tüm protestolar yasaklandı. Yine okullarımızda Filistin kimliğinin sembollerini yasakladı. Filistinlilere ve destekçilerine karşı yüzlerce kişinin tutuklanmasıyla birlikte bir polis şiddeti dalgası başlatıldı” şeklinde konuştu.

Konuşmalarda, Alman siyasetçilerin İşgalcilere ve katliamlarına verdikleri kayıtsız şartsız destek de eleştirildi.

Göstericiler, “Filistin’e özgürlük”, “Gazze'deki katliamı durdurun”, “İsrail bombalıyor, Almanya finanse ediyor” sloganları attı. Alexanderplatz Meydanı'nda bulunan Neptün heykelinin üzerine çıkan Filistin destekçileri, heykelin üzerine Filistin bayrağı asmak istedi. Göstericilere müdahale eden Alman polisi 4 kişiyi gözaltına aldı.

Daha sonra Potsdammer Platz Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen göstericiler, Berlin polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında, “Gazze’deki Soykırımı Durdurun”, “ Hastaneleri Bombalamak Savunma Değildir” yazılı pankartlar taşıdı.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki dev gösteriye yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı belirtilirken, Berlin'de yaşayan bazı Türk vatandaşları da ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistin’e destek için yürüdü.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde binlerce gösterici Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi. Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için bir araya gelen binlerce Filistin destekçisi, yürüyüşün ardından yapılan mitingde İşgalcilerin Gazze’ye saldırılarını durdurmasını istedi. Alman hükümetini de İşgalcilere verdiği destekten dolayı eleştiren konuşmacılar, uluslararası toplumdan daha duyarlı olmasını istedi.

Ardından sessiz yürüyüş düzenleyen göstericiler ağızlarını bantlarken, yürüyüş esnasında “Özgür Filistin“, “Çocuklar uyurken sessiz olun, ölürken değil”, “Gazze’ye özgürlük” ve “Savaşı durdurun” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Gösteri başlamadan önce bazı pankartlar polis tarafından sakıncalı görüldüğü için toplandı.

Protestoya Filistinlilerin yanı sıra Türkler, Almanlar ve farklı birçok ulustan insan katıldı. Gösteride Filistin bayrağının yanı sıra çok sayıda Türk bayrağı da taşındı. Şiddetli yağmura rağmen protesto gösterisine katılımın yoğun olduğu gözlendi. Yüzlerce polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri için bir çok yol trafiğe kapatıldı.

İNGİLTERE'DE ON BİNLERCE KİŞİ "GAZZE'DE ATEŞKES" ÇAĞRISI YAPTI

İngiltere'nin başkenti Londra'nın tarihi "Trafalgar Meydanı"nda bir araya gelen on binlerce kişi, Gazze'de "acil ateşkes" çağrısı yaptı.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarının başlamasının ardından 14 Ekim'den bu yana her cumartesi başkentte düzenlenen Filistin'e destek gösterileri 4. haftasında da devam etti.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın Filistin'le dayanışma gösterilerini "nefret yürüyüşleri" olarak nitelemesi, göstericilerin Filistin bayraklarıyla başkentin merkezindeki ünlü "Trafalgar Meydanı"nda bir araya gelmesine engel olamadı.

Soğuk havaya ve yağmura rağmen çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla toplanan göstericiler, "Utan Rishi Sunak, Utan Netanyahu", "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyarak İngiliz hükümetinden "Gazze'de ateşkes" çağrılarını desteklemesini istedi.

Gösteriye ana muhalefetteki İşçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbyn'in yanı sıra çok sayıda milletvekili ve insan hakları kuruluşu temsilcisi katılarak konuşma yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir