• DOLAR 32.253
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2386.709
  • ...
Hamas: İşgalci sözde bakanının atom bombası açıklamasını yorumladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimini aşırı sağcı sözde miras bakanı Amihai Eliyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu ve bölgede yaşayan Filistinlilerin ya İrlanda'ya da çöle gitmesi gerektiğini söyledi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, siyonist Eliyahu'nun bu açıklamalarını değerlendirdi.

Söz konusu ifadelerin, küstah ve insani değerlerden uzak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, buna rağmen bu ifadelerin işgalin suçunu ve Gazze'deki vahşi soykırımının gerçeğini temsil ettiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bu bakanın söyledikleri, bir dil sürçmesi ya da gerçeğe aykırı bir eylem değildi; daha ziyade, işgal askeri cephaneliğinin Gazze'ye attığı binlerce ton patlayıcının da kanıtladığı gerçeğin ta kendisiydi. Yahudi olmayan hiç kimseyi insan olarak görmeyen, onlara hizmet etmek için yaratılmış 'Yahudi olmayanlar' olarak tanımlamaya dayanan aşırıcı Nazi toplumunda bu suç zihniyeti ne garip ne de anormaldir." denildi.

İşgal yetkilileri tarafından zaman zaman ortaya atılan, işgalin zihniyetini tüm dünyanın gözü önünde ortaya koyan bu suçluluğun, uluslararası toplumu 'vizyonunu yeniden gözden geçirmeye zorlaması" gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı'na, bu kaba ve açık ifadeyi, işgalcinin suç işlediğini ve suçları teşvik ettiğini kabul ettiğinin kanıtı olarak dahil etmesi çağrısında bulunuyoruz. Uluslararası hukuk sisteminden, bu katillerin suç işlediğini görmeyle sonuçlanacak somut bir pratik çaba görmeyi umuyoruz." çağrısında bulunuldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir