• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
"Camiinin suyunu bile, biz temin ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Toptancılar Sitesi esnafı, uzun süredir yaşanan su kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini, özellikle temizlik ve hijyen açısından büyük problemler yaşadıklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili defalarca Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) yetkililerine müracaat etmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren esnaf, camide bile suyun olmadığını esnafların kendi paralarıyla tankerle cami için su temin ettiklerini söyledi.

Geçen hafta boyunca su kesintisi yaşadıklarını, suyun aktığı zamanlarda bile bulanık veya çamurlu aktığını ifade eden site esnafından Hikmet Dakak, sitede hiçbir esnafın suyunun akmadığını, kendi imkanlarıyla su temin ettiklerini dile getirdi.

"Cami için tankerle su satın alıyoruz"
Camide bile suyun akmadığını söyleyen Dakak, "Geçenlerde kendimiz şahit olduk. Esnaf, kendi aralarında para toplayarak bir tanker su getirtip camii cemaatinin su ihtiyacını gidermesine vesile oldu." şeklinde konuştu.

Ellerinde su bidonlarıyla su taşıyan insanları gösteren Dakak, "Bakın insanlar ufak bidonlarla su taşıyor ve bu Cuma gününde bile susuz kalıyoruz." diyerek yetkililerden de biran önce su kesintisi problemlerine çözüm getirmelerini talep ettiklerini ifade etti.

"2 hafta oldu halen su akmıyor"
Son bir yıl içinde sürekli su kesintileri yaşadıklarını ve son 2 hafta içerisinde de aralıksız su kesintisi yaşadıklarını söyleyen esnaftan Nedim Tünle, bu sorunu site yönetiminin aracılığıyla DİSKİ'ye bildirdiklerini, DİSKİ'nin her seferinde bugün-yarın diyerek bir türlü bu sorunu çözmediklerini ileri sürerek, site camisinin suyunu bile kendi imkanlarıyla temin ettiklerini ifade etti.

Sitenin Diyarbakır'da ticaretin en yoğun yaşandığı yer olduğunu belirten Tünle, "Yaşanan su problemi sadece sitenin değil aslında tüm Diyarbakır'ın problemidir." şeklinde konuştu.

"Bugün-Yarın diyorlar 15 gün oldu"
Son 15 gün içerisinde aralıksız su kesintisi yaşadıklarını söyleyen esnaftan, Ernur Simgi ise, "Belediye'yi defalarca aradık bugün gelecek, yarın gelecek diye bizi oyalıyorlar ama 15 gün oldu halen su yok."dedi.

"Esnaf ciddi sıkıntı çekiyor"
Esnafın ciddi sıkıntı çektiğini de belirten Simgi, su olmayınca temizliğinde olamayacağını belirterek, çektikleri su kesintisi problemlerinin biran önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan görüştüğümüz DİSKİ yetkilileri ise, altyapı ve temizlik çalışmalarından dolayı suların mecburi kesildiğini, konuyla ilgili çalışmanın başlatıldığını ve en kısa zamanda suların verileceğini kaydetti. (M. Sait Adıyaman/Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir