• DOLAR 32.573
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2437.88
  • ...
Ekonomi Bakanı Çağlayan'dan adaylık açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin İl Özel İdaresinde düzenlenen Tarımsal Hibe Destek Programı için Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı yönünde gazetecilerin sorusu üzerine öyle bir düşüncesinin olmadığını ve adayda olmayacağını belirtti.


Herkesin bir şeyler söylediğini ve söyleyenlerin gerekten büyük bir kısmının iyi niyetten söylediğine dikkat çeken Çağlayan, "Bir kısmı böyle bir şeyi gönlünden geçirdiği için söylüyor. Bir kısmı ise bunu bir propaganda aracı olarak, dezenformasyon yapmak amacıyla, beklentileri yükseğe çıkartıp sonra bir taktik olarak AK Parti'ye nasıl biz Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandırmayız çabası içinde görüyorum. Bir kere korkunun ecele faydası yok. Yani çok net ifade edeyim ki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok onurlu ve saygın bir görev. Mersin gibi Akdeniz'in incisi bir kente tarımın turizmin lojistiğin başkenti olan bir kente Belediye başkanlığı yapmak büyük bir onurdur" dedi.


Kendisinin böyle bir kararı ve böyle bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Çağlayan, "Bu anlamda ben Mersin'e şimdiki konumumda daha fazla faydalı olduğuma inanıyorum. Yok, Mersinliler Ekonomi Bakanımız Mersin'e faydalı olmada diyorsa oturur konuşuruz (gülüyor), ama ben hiç bir zaman Belediye Başkanlığını düşünmedim. Böyle bir hesabım olmadı. Bu anlamda ümit ediyorum ki size güzel sürprizlerimiz olacak. Bizi izlemeye devam edin. Mersin'in Büyükşehir başta olmak üzere 13 ilçede talibiz Allah'ın izni ile… Ben tekrar bir adaylık düşüncem olmadığını, aday olmayacağımı, bu anlamda hizmetime devam ettiğim müddetçe bu şekilde devam edeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum" diye belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir