• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Seyid Bilal türbesi ziyaretçi akınına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`a 80, Gercüş`e 20 kilometre uzaklıkta bulunan Vergili (Becirman) köyünde bulunan Seyid Bilal türbesi, her sene Eylül ayının ikinci haftasında olduğu gibi bu sene de ziyaretçi akınına uğradı.

Seyit Bilal türbesinin bulunduğu Vergili köyüne akın eden aileler, kurban keserek dua etti. Hasta olanlar ise iyileşmesi için ellerini semaya açıp dua etti. Duaların okunduğu türbede aileler, tuttukları dileklerin kabul görmesi için çeşitli adaklar adadılar.

Türkiye`nin hemen her şehrinden 10 binlerin katılımıyla Seyid Bilal türbesini ziyarete gelen ziyaretçiler, her yılın Eylül ayının ikinci haftasında türbeyi ziyarete geldiklerini ve hasta olanların ise Allah`ın izni ile yaptıkları ziyaret ile iyileştiklerini iddia ettiler.

Seyid Bilal:
Anadolu`nun tanınmış ve Hz. Huseyin`in soyundan gelen Seyid Bilal Hazretleri, Bağdat`tan 1154 yılında Vergili (Becirman) köyüne göç etmiştir. Tarihi Selçuklular dönemine dayanan Vergili (Becirman) köyü, Osmanlı dönemine kadar Hasankeyf sancağına bağlı bir yerleşim bölgesiydi. Vergili köyü, 1990 tarihinde il olma hakkını kazanan Batman`ın sınırları içinde yerini aldı. Osmanlı döneminde vergiden muaf olan Becirman köyünden, Cumhuriyet döneminde vergi alınarak ismi Vergili (Becirman) olarak değiştirilir.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir