• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Mersin Bilge Eğitim Der'den eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Bilge Eğitim Gençlik Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, okullar açılmadan önce dernek binasında öğrenci velilerine yönelik 'Eğitim Sistemi ve Çocuklarımız' konulu eğitim semineri düzenledi. Dernek binasında gerçekleştirilen seminer Hafız Hüseyin Akyürek Hocanın Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Seminerde konuşan eğitimci olan Ömer Ramazan Soy "Günümüz dünyası çarşısıyla, pazarıyla adeta bir günah deryası haline gelmiş ya da getirilmiştir. Bugün şeytan ve onun dostları her yerde kol gezmekte her köşe başında kendi tuzağına düşecek kurbanları beklemektedir.

 

"Şeytan ve onun dostları öncelikle aile fertlerini yoldan çıkarıp böylece mahalleleri, okulları ve şehirleri fesada vermeye çalışmaktadır" diyerek toplumsal bozulmaların aileden başladığını belirtti.

 

Eğitimci Soy konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aile toplumun çekirdeğidir. Çekirdekte nasıl bir ağacın tüm özellikleri ve programı mevcut ise toplum da ailelerin sahip olduğu değerler doğrultusunda şekil alır. Aynı zamanda aile yeni nesiller açısından ilk eğitim yuvası ve ilk hayat okuludur. Bu nesil ilk olarak eğitimini burada alır ve şekillenir. Yeni neslin aldığı eğitim ve terbiye ne kadar iyi ise toplum da o kadar iyi ve sağlıklı olur. Çünkü toplum sağlıklı bireylerle sağlıklı olur" dedi.

 

Soy, konuşmasında son olarak okul hayatıyla ilgili şu konulara değindi: "Öğretmenlerin çocuklara din hakkında yanlış bilgiler vermesi veya din düşmanı", "Öğretmenlerin çocukları dinsizleştirmeye çalışması", "Kötü alışkanlıklar ve arkadaş", "Karşı cinsle olan münasebetler", "İnternet cafeler, iddia bayiler vb. kötü mekanlar", "Okulda yapılan gayri ahlaki etkinlikler."

 

Daha sonra konuşan Sağlıkçı Yakup Kazak ise, "Karşı cins ile münasebetler", "Karma Eğitim", "Çocukların Sanal Dünyası" gibi konulara değindi.

 

Seminer soru ve cevap bölümünden sonra velilere verilen ikramların ardından son buldu. (Osman Öksüz, Üsame Ortaç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir