• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
4 başkent Sanayi ve Kültür Etkinliği'nde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONSİAD) düzenlediği "KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği" kapsamında Selçuklu başkenti Konya, Karamanoğulları başkenti Karaman ile Osmanlı başkentleri İstanbul ve Edirne Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde buluştu.


"Tarihi Başkentler Feshane'de Buluşuyor" adı altındaki etkinlik öncesi düzenlenen gala gecesine Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, eski bakanlardan Ali Talip Özdemir, İstanbul, Konya, Karaman ve Edirne Milletvekilleri, Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye başkanları, rektörler, öğretim üyeleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.


Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya dışındaki Konya derneklerinin tüm Konyalıları temsil ederek gelenek ve görenekleri yaşattıklarını belirterek, bu çalışmaları önemsediklerini söyledi. Konya belediyeleri olarak 13. Yüzyılın en muhteşem şehirlerinden olan Konya'yı 21. Yüzyılda da dünyanın en önemli şehirlerinden biri yapma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını vurgulayan Akyürek, bu amaçla sembol eserlere imza attıklarını dile getirdi.


Tüm başkentler buluşmalı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Edirne'nin KONEXPO'da yer almasından mutluluk duyduklarını belirterek, gelecek yıllarda Bursa ve Ankara'nın da katılmasıyla tüm başkentlerin KONEXPO'da buluşmasını diledi. Konuşmasında Konya'nın da içinde bulunduğu 15 şehirde yapılacak 22 bin yatak kapasiteli Şehir Hastanelerinden bahseden Bakan Müezzinoğlu, hastanelerin ortalama 3 yıl içinde tamamlanacağını, yeni ilavelerle 2018 yılında Türkiye'de tüm şehirlerin nitelikli yatak kapasitesine sahip hastanelere kavuşacağını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, KONSİAD'ın ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ruhunun örnek olduğunu belirterek, organizasyonların daha farklı boyutlara taşınacağına inandığını dile getirdi.


Bakan Davutoğlu da etkinliğe katıldı
Gala programının ertesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan "KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği"ni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte ziyaret ederek tüm stantları tek tek gezdi. Etkinlik hakkında bilgi alan Bakan Davutoğlu'nun ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da etkinliğe katılarak vatandaşlarla sohbet etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de tanıtım standının bulunduğu "KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği" 15 Eylül akşamına kadar İstanbul Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde açık kalacak. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir