• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR’ın çağrısıyla Anneler Gazze için yürüdü ANNELER VE ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Diyarbakır, Mersin, Sakarya, Ağrı, Bursa, Konya, Muş ve daha birçok ilde HÜDA PAR Kadın Kolları çağrısı ile yollara dökülen anneler Gazze’de katledilen anneler ve çocukları için yürüdü.

DİYARBAKIR

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Ahmede Hani Caddesi üzerinde toplanan binlerce kadın, Filistin'e destek sloganları atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşün yapılacağı yol boyunca parti görevlilerince koridorun oluşturuldu yönde yürüyüşe geçen kadınlar, ellerindeki kanlı bebek maketleriyle önemli mesajlar verdi. Yenihal Köprülü Kavşağında bulunan Gazze'ye destek çadırı önüne gelen kitle, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesinde bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, son günlerde Gazze'nin yaşanan zulmün doruk noktasında olduğunu belirterek yapılan vahşetin ve atılan bombaların ne insani ne de hukuki hiçbir gerekçesinin olmadığını, 7 ekimden bu yana yapılan yoğun saldırılar neticesinde on binlerce masumun hayatını kaybettiğini söyledi.

"EY MÜSLÜMAN LİDERLER! SUSKUNLUĞUNUZUN VEBALİ AĞIR OLACAK"

"Bizler anneyiz, hangi anne yüreği bu zulme dayanabilir? O masum yavrucaklara, kimsesiz kadınlara bu zulmü yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Yarar, "Ey kadın dernekleri! nerelerdesiniz neden Gazzeli kadınlara yapılan bu vahşeti görmezden geliyorsunuz. Ey uluslararası hukuk! siyonist israil katliam yapıyor, soykırım düzenliyor. Neden hukukunuz onlar için işlemiyor? Ey Müslüman liderler! Batı yine kendisinden bekleneni yaptı, ya siz neden yaşanılanlara suskun ve seyirci kalıyorsunuz? Vallahi suskunluğunuzun vebali ağır olacaktır." dedi.

"BUGÜN DÜNYA İNSANLIĞINI GAZZE'DE KAYBETMİŞTİR"

Selamlama konuşmasının ardından hazırlanan basın açıklamasını HÜDA PAR Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Habibe Günel okudu. "Tarih bir daha göstermiştir ki Batı’nın insan hakları adına ortaya koyduğu her şey çocuk masalı olmayacak kadar kirli ve iki yüzlüdür" diyen Günel şunları söyledi: Gazze’de anneler çocuklarını aç olarak toprağa verdiğini, çocuklarının uyanıp korkmadan sükûnet içerisinde canlarını teslim etmeleri için Allah'a dua etmekte olduğunu söyleyen Günel, "Gazze’de her sabah kefenlerini giymiş bebeklerin cenaze namazı kılınmakta, anne karnındaki henüz doğmamış bebekler bile katledilmektedir. Gazze’de anneler evlatlarını bir bir toprağa verirken aslında toprağa gömülenin insanlık olduğunu Dünyaya haykırmaktadır. Evet, bugün Dünya insanlığını Gazze'de kaybetmiş durumdadır." diye kaydetti.

"GAZZELİ ANNELERİN ACISI BİZ DİYARBAKIRLI ANNELERİN DE ACISIDIR"

Dünyanın herhangi bir yerindeki bir kadın için ayaklanan sözde kadın hakları savunucularının mesele Gazzeli anneler olunca sus pus olduğunu sözlerine ekleyen Günel, "Çocuklar konusunda ahkam kesenler, çocuk haklarından dem vuranlar mesele Gazzeli çocuklar olunca kulaklarını tıkamakta, bebekler beşiklerinde katledilirken Birleşmiş Milletler ve UNICEF kınamanın ötesine geçmemektedir. Buradan henüz vicdanını kaybetmemiş olan bütün insanlara özellikle annelere sesleniyoruz. Daha ne kadar bu sessizlik devam edecek? Kaç annenin bedeninin çocuklarıyla birlikte parçalanmasına seyirci kalacağız! Kaç çocuk annesine son kez bakıp onu cennete uğurlayacak! Kaç abla-abi kardeşine kefen almak için sıraya girecek? Kaç çocuğun adı eline-ayağına yazılacak? beninden tanınacak?" dedi. Program, HÜDA PAR Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ümmü Gülsüm Can'ın yaptığı dua ile sona erdi.

ERGANİ

HÜDA PAR'ın birçok şehirde düzenlediği "Anneler Gazze İçin Yürüyor" protestosu Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de gerçekleşti. Kıralan Mahallesi Hacı Hasan Ergün Camii önünde toplanan yüzlerce Erganili kadın, Gazze'ye ve El-Kassam'a destek sloganları atarak yürüyüş yaptı.

MERSİN

HÜDA PAR Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı; siyonist işgalcilerin Gazze'de sivillere yönelik uyguladığı soykırımı telin etmek için düzenlediği basın açıklamasında, katledilen çocuk ve bebekleri temsilen kefene sarılmış oyuncak bebeklerle yürüyüş yaptı. HÜDA PAR Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Anneler Gazze İçin Yürüyor" temasıyla düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması ile Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekti. Katil siyonist işgalcilerin Gazze'deki Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği ağır bombardımanları ve saldırıları protesto eden kadınlar, katil siyonist işgalcileri kınayan sloganlar eşliğinde Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüdü. Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Sema Karakaya, işgalcilerin yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

"BU SESSİZLİK DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK?"

Mersin'den henüz vicdanını kaybetmemiş olan bütün insanlara, özellikle annelere seslenen Karakaya, "Daha ne kadar bu sessizlik devam edecek? Daha kaç annenin bedeninin çocukları ile birlikte parçalanmasına seyirci kalacağız! Kaç çocuk annesine son kez bakıp onu cennete uğurlayacak! Kaç tane abla, abi kardeşine kefen almak için sıraya girecek. Kaç çocuğun adı eline, ayağına yazılacak? Kaç çocuk beninden tanınacak? Soruyoruz ey dünya! Daha kaç tane çocuğun kanının akması lazım uyanman için! Ve buradan ilan ediyoruz ki; hangi evladının acısına yanacağını bilmeyen Gazzeli annelerin acısı biz Mersinli annelerin de acısıdır. Geride evladını emanet edecek kimseyi bulamayıp onu Allah'a emanet edip şehit olan annelerin emaneti bizlerin emanetidir. Bizler bu emanetlere sahip çıkıp çocuklarımızı Filistin davasıyla büyüteceğiz." dedi.

BURSA

HÜDA PAR Bursa Kadın Kollar öncülüğünde, Bursa Ulu Camii Orhangazi Parkında toplanan Bursalı anneler, Filistin'e destek sloganları atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşün yapılacağı yol boyunca parti görevlilerince koridorun oluşturulduğu yönde yürüyüşe geçen anneler, ellerindeki kanlı bebek maketleriyle önemli mesajlar verdi. Bursalı anneler, Orhangazi Parkında "Anneler Gazze için Yürüyor" sloganıyla başlattıkları yürüyüşü 15 Temmuz Meydanında sonlandırdı. Basın açıklamasını, HÜDA PAR Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Çiftçi okudu.

"DÜNYA İNSANLIĞINI GAZZE'DE KAYBETMİŞ DURUMDADIR"

"7 Ekim’den bu yana katledilen 2 bin 700 çocuğumuz için kalplerimiz kan ağlamaktadır" diyen Çiftçi, "Her gün çocuklarını bombalar altında şehit veren Gazzeli annelerimizin feryatları yürekleri dağlamaktadır. Henüz insanlığını kaybetmemiş tüm Dünya anneleri gibi biz Bursalı anneler de bu acıları yüreklerimizde derinden hissediyoruz ve bu vahşete lanet okuyoruz. Gazze’de anneler çocuklarını aç olarak toprağa vermekte, çocuklarının uyanıp korkmadan sükûnet içerisinde canlarını teslim etmeleri için Allah'a dua etmektedir." şeklinde konuştu.

KONYA

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Anneler Gazze İçin Yürüyor" etkinliği birçok ilde olduğu gibi Konya'da da gerçekleşti. Konya'nın Kılıçarslan şehir meydanında toplanan binlerce kadın, Filistin'e destek sloganları atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüş, Kılıçarslan Meydanı'ndan Kültürpark, Zafer Meydanı, Alaadin Tepesi ve son olarak Kayalıpark'a kadar sürdü. Kayalıpark Meydanı'nda bulunan Gazze Destek Çadırı önüne gelen halk, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını HÜDA PAR Konya Kadın Kolları Başkanı Meral Tan okudu. Basın açıklaması Zehra Özelçi'nin okuduğu dua ile sona erdi.

SAKARYA

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Anneler Gazze İçin Yürüyor" etkinliği, birçok ilde olduğu gibi Sakarya'da da gerçekleştirildi. Adapazarı Orhan Camii önünde bir araya gelen Sakaryalı anneler, Filistin’e destek ve siyonist işgal rejimine lanet sloganları atarak Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş yaptı. Ellerinde “Akıttığın kanda boğulacaksın", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki” pankartları taşıyan anneler, Adapazarı Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan basın açıklamasını Aysun Kılıman okudu.  

MUŞ

HÜDA PAR öncülüğünde düzenlenen ve STK'ların desteklediği "Anneler Gazze İçin Yürüyor" etkinliği birçok ilde olduğu gibi Muş'ta da binlerce annenin katılımıyla gerçekleşti. Muş Kent Meydanı'nda toplanan binlerce kadın, Filistin'e destek sloganları attı. Siyonist işgal rejimi tarafından Gazze'de kadın ve çocukların katledilmesine tepki gösteren Muşlu anneler, sık sık tekbir getirerek, işgal rejimini lanetlediler. Burada düzenlenen basın açıklamasında açılış konuşmasını yapan Fatma Ural, Gazze'de kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen katliama tepki göstermek amacıyla toplandıklarını belirterek, duyarlılıklarından dolayı Muşlu annelere teşekkür etti. Basın açıklaması öncesi Beyza Tarhan adlı çocuk tarafından okunan şiir okundu. Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Polat, Gazze'de yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekti. Binlerce Muşlu kadın, Kent Meydanı'ndan İmam Şafii Camii'ne kadar yürüyüş yaptı. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla mesaj verdiler. İmam Şafii Camisi'nin önüne kadar yürüyen kadınlar, burada yapılan duanın ardından dağıldılar.

AĞRI

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Ağrılı Anneler Gazze İçin Yürüyor" temasıyla düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekildi. Ağrı'da STK ve siyasi partilerin temsilcileri yaşananları kınamak için Ağrılı Anneler bünyesinde Cumhuriyet Caddesinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Bir araya gelen yüzlerce kadın, çocuklarıyla birlikte siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek, çocuk ve kadın katliamlarını düzenlediği yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması ile protesto etti. Türkiye, Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan, yürüyüş esnasında da sık sık tekbir getiren kadınlar, "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. Grup adına açıklamayı HÜDA PAR Ağrı Kadın Kolları Başkanı Saliha Adıgüzel okudu. Açıklamayı okuyan Adıgüzel, işgalcilerin yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirdiğini söyledi. Filistinli mücahitlere de destek sloganları atan kadınlara yoldaki vatandaşlarda eşlik ederek destek verdi. Katil işgalci siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Cumhuriyet Caddesinin sonuna kadar sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir