• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İşgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyonist işgal çetesinin Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde bir araya gelen Hukukçular Derneği Siirt İl Temsilcisi, Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı ve Diyanet-Sen Siirt Şube Başkan Yardımcısı, işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkilerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Filistin'e yönelik saldırıların yıllar öncesine dayandığını ifade etti.

"Gazze'ye insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir"

İşgal rejiminin uzun yıllardan bu yana Filistin topraklarını işgal etmek sureti ile bugüne kadar binlerce insanı katlettiğini ifade eden Evin, "Birçok insanı yaralamış, sakat bırakmış; mallarına zarar vermiş ve onları evsiz bırakmıştır. Bunun da ötesinde işgal ettiği Filistin topraklarında büyük bir ambargo ve kuşatma uygulamış, birkaç yılda bir gerçekleştirilen ve sistematik hale gelen bombardımanlarla Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir. Gazze halkına yıllardır uygulanan ambargo ve sistematik ölüm ve işkence eylemleri karşısında israil’in uygulamış olduğu ambargoyu delmek amacıyla 7 Ekim 2023 günü İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından başlatılan karşı saldırıyı bahane eden işgal güçleri silahsız ve savunmasız Gazze halkını havadan ve karadan hedef gözetmeksizin bombalamaya başlamıştır." dedi.

"Savunma Bakanı Gazze halkını insan gibi görmediklerini açıkça deklare etmiştir"

İşgalci israil, hava saldırısı ile yetinmeyip Gazze halkına giden insani yardımları durdurduğu gibi israil Savunma Bakanı 9 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamaya dikkat çeken Evin, "Gazze şeridinin tam ablukaya alınacağını ve bölgeye elektrik, yakıt ve su sağlanmayacağını kamuoyuna duyurmuştur. İşgalcilerin sözde savunma bakanı aynı zamanda Gazze halkını insan gibi görmediklerini açıkça deklare etmiş ve yaptığı açıklamada 'insansı hayvanlar ile savaşıyoruz' diyerek Gazze halkı özelinde tüm Filistin halkına devlet olarak bakış açılarını açıkça ortaya koymuştur. Bu süreçte işgalciler, hiçbir hedef gözetmeksizin okul, cami ve hastane gibi savaşta dahi mutlak surette korunması gereken, insanların topluca bulundukları alanları bombalamak ve doğrudan sivilleri hedef almak suretiyle binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermiştir," ifadelerini kullandı.

"İşgal rejimi açık ve inkâr edilemez bir savaş suçu işlemiştir"

Uluslararası toplumun tüm baskılarına rağmen bu tutumundan vazgeçmeyen işgal rejiminin Gazze halkını açlık ve sefalete mahkûm ettiğini ifade eden Evin, "İşgal rejiminin sözde savunma bakanı kendi X hesabından yapmış olduğu açıklamada: 'Gazze’ye insani yardım değil, patlayıcı girecek. HAMAS elindeki rehineleri serbest bırakmadığı sürece Gazze'ye girmesi gereken tek şey, bir gram insani yardım değil, hava kuvvetlerinden gelen yüzlerce ton patlayıcıdır.' diyerek Gazze halkını topyekûn ölüme mahkûm etme amacıyla hareket ettiklerini ikrar etmiştir.  israil tüm bu savaş suçlarını işlerken havadan ve karadan yaptığı bombalama eylemlerinde kimyasal silah olarak kabul edilen ve savaşan unsurlara karşı dahi kullanılması yasak olan fosfor bombası kullanmak suretiyle açık ve inkâr edilemez bir savaş suçu işlemiştir. Bölgede bulunan muhabirlerin dünyaya servis ettikleri fotoğraf ve video görüntüleri ile fosfor bombasının kullanıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca Uluslararası Af Örgütü de yapmış olduğu açıklamada fosfor bombasının kullanıldığını teyit etmiştir." ifadelerine yer verdi.

Suç duyurusu dilekçesinde, sözde cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer yetkililerin, "soykırım", "insanlığa karşı suçlar", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "hırsızlık" suçlarından cezalandırılması talep edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir