• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Mısır`da 55 Bin İmama Vaaz Yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır Din İşleri Bakanı Muhammed Muhtar Gomaa tarafından 55 bin imamın cami ve mescidlerde vaaz etmesi yasaklandı. `Egypt Online` internet gazetesinde verilen haberde Bakan, bu imamların devletten izinli olmadıklarını ve fundamentalist görüşleriyle ülke güvenliği için tehlike oluşturduklarını, bu yüzden vaaz vermelerinin yasaklandığını belirtti. Online gazetesinde daha çok küçük yerleşim yerlerindeki imamlara yasak getirildiği bildirildi.

İmamlara vaaz yasağı askeri darbeden sonra başa getirilen geçici hükümetin Muhammed Mursi taraftarlarına karşı aldığı önlemlerden en yenisi. 3 Temmuz`daki darbeden bu yana Müslüman Kardeşlerden 2 bin kişi, şiddete kışkırttıkları ya da şiddet eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Amnesty International Salı günü Cenevre`de yaptığı açıklamada, 14 ve 18 Ağustos tarihleri arasında polis ve asker tarafından 1089 insanın öldürüldüğünü bildirerek, Mısırlı yetkilileri Mursi taraftarlarına karşı çok sert davranmakla suçladı. Birçok ölümlerde güvenlik güçlerinin orantısız ve kanuna aykırı bir şekilde insanları öldürdüğü kaydedildi. Ayrıca Amnesty tarafından Mısır asker ve polisi, insan haklarını ihlal, işkence yapmak ve fikir özgürlüğünü engellemekle suçlandı. Amnesty International, Cenevre`deki BM İnsan Hakları Konseyi`nin Mısır`daki olayları bağımsız olarak incelemesini taleb etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir