• DOLAR 32.221
  • EURO 34.735
  • ALTIN 2452.003
  • ...
HÜDA PAR Antalya'da 'Gazze Destek Çadırı' açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kepez ilçesi Kent meydanında kurulan Gazze Destek Çadırı, her gün 17.00 ile 22.00 saatleri arasında açık olacak.

Çadırda; Kur'an-ı Kerim tilaveti, resim sergisi, oturma eylemleri, seminerler, basın açıklamaları, gıyabi cenaze namazları ve dua programları gerçekleştirilecek. Ayrıca Yetimler Vakfının meydanda kurduğu Gazze'ye acil yardım standı da programlar süresince açık kalacak.

Gazze Destek Çadırı programları kapsamında yatsı namazından sonra düzenlenen ilk etkinlikte, "Antalya'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam", "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık", "İşgalci Katiller Hesap Verecek", "Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak" sloganları atılarak işgalci katillerin saldırıları protesto edildi.

Düzenlenen programda basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Kepez İlçe Başkanı İsmail Kaya, siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarındaki katliamlarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini dile  getirdi.

"Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanıyor"

Gazze'de soykırıma varan katliamların devam ettiğini vurgulayan Kaya, "Gazze'nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze'de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze'de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jenaretörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uyguluyor. Ama İslam alemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır." dedi.

"Filistin halkına yapılan zulüm kabul edilemez"

Mescid-i Aksa'nın ve onu koruyan Filistin halkı ümmetin namusu ve onuru olduğunu vurgulayan Kaya, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da onlara sahip çıkacağız. Ancak bugün her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyaçları var. 1948'den bugüne siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam son safhadadır. Siyonist terör şebekesi yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştiriyor. Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin'i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen Siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"İşgalci siyonistleri destekleyen markalar boykot edilmelidir"

Sivil direnişin devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Kaya, meydanları asla boş bırakmayacaklarının altını çizerek şunları kaydetti:

"Antalya Kent meydanından ilan ediyoruz ki, bizler Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bunun için Filistin direnişi zafere erene kadar her şeyimizle sivil direnişimizi sürdürmelidir. Basın açıklamalarından, meydanlara toplanıp etkinlikler yapmaktan bir şey çıkmaz denilmemelidir. Mücahitler o mübarek topraklarda bir direniş ortaya koyarken ve Allah'ın izniyle azizlerden olup zafere giden yol gözükmüşken bu direnişten vazgeçilmemelidir. Kur'an'dan ve tarihten anladığımız şudur ki, siyonistler dünyaya, mala ve yaşama herkesten daha fazla bağlıdırlar. Öyleyse ne kadar kendi ürettikleri mal varsa ve kendilerine hangi firmalar maddi destek sağlıyorsa hep birlikte bunlar boykot edilmelidir." şeklinde konuştu.

Kaya son olarak, 28 Ekim Cumartesi saat 20.00'de Kepez Kent Meydanı'nda kitlesel bir etkinlik yapacaklarını dile getirerek bu etkinliğe kadın erkek tüm halkı davet etti.

Program resim sergisinin toplu olarak gezilmesinin ve atılan sloganların ardından son buldu.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir