• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Irak'taki İslami Direniş, Amerikan üslerini hedef almaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'taki İslami Direniş, yirminci gününe giren  Aksa Tufanı operasyonuyla birlikte Suriye ve Irak'taki Amerikan üslerini hedef almaya devam ediyor. 

ABD'nin Suriye’deki Koniko Gaz Sahası'nda yer alan üssü vuruldu. Üsse 4 roket isabet etti (CNN)

Bugün erken saatlerde direniş, Suriye'nin Haseke kırsalındaki El Şeddadi üssündeki Amerikan güçlerinin hedef alınmasının sorumluluğunu üstlendi.

Direniş, bugün yeni yaptığı bir açıklamada, " Irak'taki İslami Direniş mücahitleri, Erbil Havaalanı yanındaki Amerikan işgal üssünü iki drone ile doğrudan hedef aldı." İfadelerine yer verdi.

Dün direniş, mücahitlerin ikinci kez füzeler ile Suriye'nin kuzeydoğusunda ve Irak-Suriye sınırındaki iki işgal üssünü hedef aldığını duyurmuştu.

Direniş, son günlerde Deyrizor kırsalındaki El Ömer petrol sahası üssü ile Suriye'deki Amerikan El Şaddadi üssünün insansız hava araçlarıyla hedef alınmasının sorumluluğunu üstlenerek, hedeflerini doğrudan vurduğunu açıklamıştı. Ayrıca Irak Kürdistanı'ndaki "Ayn el-Esad" üssü ve Erbil Havalimanı bitişiğindeki "Harir" üssü ile Suriye'deki El-Tanf üssünün de hedef alındığı açıklanmıştı.

18 Ekim'de Irak Hizbullah Tugayları'nın askeri sözcüsü Cafer el-Hüseyni, "Irak'taki direniş, Aksa Tufanı operasyonuna dahil oldu ve saldırılarını Amerikan üslerine yöneltti." açıklamasını yapmıştı.

ABD Savuna Bakanlığı Pentagon, geçen hafta ABD kuvvetlerine Irak'ta en az 12, Suriye'de ise 4 kez saldırı düzenlendiğini itiraf etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir