• DOLAR 32.231
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2448.857
  • ...
Filistinlilere ''sürgün'' emri: Refah, Cibaliye'ye yoğun saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Havadan atılan el ilanları ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla kentin doğu mahallelerinde yaşayanlara, işgal rejiminin  “genişletilmiş insani yardım bölgesi” olarak adlandırdığı dar bir kıyı bölgesi olan El-Mevasi'ye gitmeleri söylendi.

Kentteki Birleşmiş Milletler yetkililerinin sayımına göre tahliye emri sonrasında kenti terk edenlerin sayısı 280 bini aştı.

İşgal rejimi,   kara saldırısının  çok sayıda sivil kayıplara ve insani krize yol açabileceği uyarısına rağmen Refah'ta planlanan saldırısına  devam edeceğini söyledi.

Siyonist rejimin destekçisi ABD Başkanı Joe Biden Cumartesi günkü açıklamasında  Hamas'ın esirleri  serbest bırakması halinde ertesi gün Gazze'de ateşkesin mümkün olacağını söyledi. Biden, “İsrail bunun Hamas'a bağlı olduğunu söyledi, eğer bunu yapmak isterlerse yarın sona erdirebiliriz. Ve ateşkes yarın başlar” dedi.

Gazze Şehri'nin yakınındaki Cibaliye'de  de çatışmalar yeniden başladı. İşgal ordusu, Cibaliye mülteci kampındaki 100 bin ila 150 bin Filistinli için tahliye emri çıkardı.

Bugün ise işgal rejiminin savaş uçakları Cibaliye'ye halı bombaları attı, silahlı insansız hava araçları ise Birleşmiş Milletler kliniği yakınındaki ambulanslara ateş açtı. Yerel kaynaklar çok sayıda can kaybı olduğunu bildiriyor, şehit  sayısı henüz net değil.

Bu haberler de ilginizi çekebilir