• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
HÜDA PAR Göçük Bölgesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Sur ilçesi İçkale bölgesinde dün meydana gelen heyelanda, 3 ev kaya parçalarının altında kalmıştı. Yaşanan felakette vatandaşların dikkati ve evlerini erken boşaltmaları sonucu herhangi bir ölüm olayı yaşanmazken, büyük ölçüde maddi hasar meydana gelmişti.
 
Olayı haber alan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, bir heyet oluşturarak heyelanın yaşandığı bölgeye gidip incelemelerde bulundu. Halkın yoğun teveccühü ile karşılaşan HÜDA PAR heyeti, sorunları tek tek dinleyerek çözme noktasında girişimlerde bulunacakları sözünü verdi.
 
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül`ün aralarında bulunduğu heyet, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, güçleri nispetinde maddi ve manevi yardımda bulunacaklarını kaydetti.
 
"Heyelandan saatler önce belediyeye gittik, ama…"
Evi yıkılan afetzedelerden Saim Akgül, heyelan tehlikesine karşı 29 Ağustos 2013`te Sur Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğe dilekçe vermelerine rağmen hiçbir önlemin alınmadığını söyleyerek, "En son dün öğleden sonra tekrar gidip başvuru yaptık. Sur Belediye Başkan Yardımcısı bize, `Siz gidin. Şimdi yapılacak bir şey yok. Biz gelip halledeceğiz` dedi. Sonra ne gelen oldu ne de giden." şeklinde konuştu.
 
Belediyeye göre zararın karşılığı 1000-2000 TL!
Bütün ev eşyalarını heyelanda kaybettiğini söyleyen Akgül, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`in de geldiğini hatırlatarak, "Başkan bize `tamam biz her şeyi halledeceğiz` dedi, bugün tekrar gidip başvuru yaptık. DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş ise bize sadece 3 aylık kira bedelini ve 1000 TL ile 2000 TL arasında zarar bedeli ödeyeceklerini söyledi. Benim evimde 2 buzdolabı 2 çamaşır makinesi vardı. Sadece 2 buzdolabım o parayı tutuyor." dedi.
 
Afet ekibi gelmedi, rapor tutulmadı!
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut`un afet ekibinin gelip gelmediği şeklindeki sorusuna karşılık ise Akgül, hiçbir şekilde kimsenin gelip herhangi bir rapor tutmadığını, herhangi bir resmi işlem başlatılmadığını belirtti.
 
"Kalacak yerimiz yok!"
Ayrıca kalacak yerleri olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, dışarıdaki eşyalarını göstererek, "Bakın işte her şeyimiz ortada. Nerede kalacağız? Bize bir şey söylesinler." siteminde bulundular.
 
BDP`li belediyenin kendi tanıdıklarına imkân tanıyıp yüksek miktarda para yardımı yaptığını ifade eden mahalle sakinleri, kendilerine ise düşük miktarda ücret verme talebine sert tepki gösterdiler.
 
HÜDA PAR: Halkın mağduriyeti giderilmelidir
Can kaybı olmamasının Allah`ın (cc) büyük bir lütfu olduğunu ifade eden HÜDA PAR İl Başkanı Vedat Turgut, "Şimdi yapılması gereken acil bir şekilde buradaki halkımızın kalacak yerlerinin, barınmalarının sağlanması, mağduriyetlerinin giderilmesidir." diye konuştu.
 
HÜDA PAR halkın yanında olacak
Turgut ayrıca, "Mağdur aileler için gerekli girişimlerde bulunarak halkımızın yanında olacağız." dedi.
 
HÜDA PAR heyetini uğurlayan mahalle sakinleri, şu ana kadar HÜDA PAR yetkililerinden başka kendilerine kimsenin sahip çıkmadığını belirterek, hayır dualarında bulundular. (Zeki Aras/Yakup Moğulgani-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir