• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an`a Sahip Çıkma Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, "11 Eylül Kuran`a Sahip Çıkma Günü" nedeniyle açıklamalarda bulundu.

11 Eylül`de İkiz Kule`lere saldırılarının ardından Batı dünyasında bilgi kirliliğine bağlı oluşan İslami fobi/korku etkisiyle yüce kitabımız Kur`an-ı Kerim`e yönelik hakaretlerin ardı arkası kesilmediği hatırlatan Altun, "Bu hakaretlere karşı durma adına 11 Eylül`ü `Kur`an`a Sahip Çıkma Günü` olarak ilan edildiğini söyledi. Altun, "Kur`an Nesli Platformu olarak; bu konuda tüm Müslümanları Kuran`a sıkı sıkıya sarılmaya ve bağlanmaya çağırıyoruz" dedi.

"Savunmamızı, mücadelemizi Kur`an`ımız üzerinden yapalım"
Amerika`da, ardından Avustralya`da, İsrail`de, İncirlik Havva üssünde ve birçok yerde Kur`an-ı Kerim`e yönelik yırtma, yakma ve Kur`an sayfalarını sigaraya sarma gibi haddini aşan aşağılık eylemlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Altun, "Bir Müslüman`ın bu kine sessiz kalması düşünülemez. Öyle ki ses çıkarmak da artık yetersiz gelmektedir. İslam düşmanları İslam`a düşmanlığını kutsal kitabımıza alçakça eylemlerle ortaya koyuyorlar. O halde biz de savunmamızı, mücadelemizi Kur`an`ımız üzerinden yapalım ki böylesi rezil hevesler o haddini bilmezlerin kursağında kalsın ve öfkeleri içinde geberip gitsinler. Bu olaylar bir ilk değildir, ders alınmazsa son da olmayacaklar. Bu alçakça eylemler, yüzyıllardır İslam`a, Kuran`a ve Peygamberimize karşı yürütülen amansız savaşın bir devamıdır" ifadelerini kullandı.

"Canımızdan, malımızdan, aile efradımızdan daha aziz biliriz Kur`an-ı" Altun sözlerini şöyle sürdürdü, "Salman Rüşti, Teslime Nesrin, Turan Dursun`ların kini ve Danimarka`da Aziz Peygamberimiz aleyhinde çizilen iğrenç karikatürlerle saldırı silsilesinin farklı bir halkasıdır. Böylesi saldırılar, tarih boyunca İslam`la savaş halinde olan haçlı-siyonist ittifakın günümüzdeki bir versiyonudur. Elbette bu olaylar, bir milyar beş yüz milyon İslam âlemini derinden yaralamış ve üzmüştür. Çünkü Kur`an-ı Kerim, Allah-u Teâlâ`nın insanlığa vahiy yoluyla gönderdiği kitabıdır. Kur`an; Allah`ın kelamı, muttakiler için hidayet rehberi, müjdeleyici, korkutucu, müminler için şifa kaynağı ve hayat düsturudur. Kur`an`ın her harfi bizim için değerli ve kutsaldır. Canımızdan, malımızdan, aile efradımızdan daha aziz biliriz Kur`an-ı. Kuran`a düşmanlık edenler bilmeli ki onlar aslında Allah`a, Peygambere, meleklere ve tüm Müslümanlara düşmanlık etmektedir. Nefret ve kinlerinin sonucu olarak dünyada zelil olmuş ve İnşallah diğer dünyada da zilletin en büyüğünü tadacaklardır. Bu saldırılar, senelerdir söndürülemeyen, önüne geçilemeyen ve gün geçtikçe daha da parlayan Kur`an güneşini söndürme ve önünü kapatma çabasıdır."

"Fitnenin başında Siyonistler var"
Altun, bu olayların arkasında İslam ve Hıristiyan âlemini karşı karşıya getirmek isteyen, Müslümanların mukaddesatlarını çiğneyen, Mecsid-i Aksa`yı işgal eden, Suriye`de müminleri acımasızca katleden, bir avuç çıkarı için Mali`yi işgal eden, her türlü fesat çalışmalarıyla ülkeleri fitneye boğan, dünyanın her tarafında Müslüman kanı akıtan Siyonistlerin olduğunu ifade etti.

Bu olayların arkasında Irak, Afganistan, Pakistan`ı işgaliyle "Haçlı seferi başlattık!" diyen ve bugünlerde de Suriye`yi işgal etmeye hazırlanan rezil müşrik zihniyetin var olduğunu söyleyen Altun, "Amerika ve diğer emperyalist yönetimler bu olaylardan beri olduğunu, olayların arkasında olmadığını kanıtlamak zorundadır. Bundan sonra bu tür olaylara kesinlikle izin vermeyeceklerini açıklamalı ve İslam âlemini derinden üzen bu iğrenç olayın faillerine gereken cezayı vermelidirler" dedi.

Kur`an ahkâmını hayatımızın her alanında hayata geçireceğiz
Konuşmasının devamında, "Kuran`a, İslam`a ve Müslümanlara düşmanlık kimseye fayda vermemiştir, size de fayda vermeyecektir" diyen Altun, "Bu saldırıları bertaraf etmek için var gücümüzle mücadele edeceğimizi haykırıyoruz. Böylesi zavallılara söylenecek en öz, en güzel, en etkili söz elbette ki Allah`ın sözü olacaktır. Yüce Rabbimiz Saf Suresi`nde mealen şöyle buyurmaktadır; `Onlar/ kâfir ve zalimler Allah`ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. O (Allah), müşrikler hoşlanmasa da, dinini bütün dinlere üstün kılmak için peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir.` O halde İslam ve Kur`an düşmanlarına en büyük tepki ve Kur`an-ı sahiplenme olarak seleflerimizin yaptığı gibi Kur`an-ı okuyacak, öğretecek, anlayacak, koruyacak ve hayatımızın her alanında ahkâmını hayata geçireceğiz" diyerek konuşmasını bitirdi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir