• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İran: Siyonist rejim ABD adına vekâlet savaşı yürütüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tahran'ı ziyaret eden Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor ile görüştü.

Emir Abdullahiyan ile Naledi Pandor, Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Emir Abdullahiyan, "Görüşmede ikili konuların yanı sıra bölgedeki durum ve siyonist rejimin Filistin halkına karşı devam ettirdiği savaş suçları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Güney Afrika hükümeti ile halkına, Filistin'i destekleme konusundaki kararlı duruşundan dolayı içtenlikle teşekkür ediyoruz." dedi.

Filistin'deki gelişmeler hakkında Emir Abdullahiyan, siyonist rejimin mazlum Filistin halkına karşı yürüttüğü saldırıyı ABD adına yapılan "vekalet savaşı" olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Tel Aviv ziyaretini de değerlendiren Emir Abdullahiyan, "ABD'nin israilin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama destek amacıyla silah göndermesinin talihsiz bir durum" olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, Gazze'deki kritik duruma ilişkin, ''Bugün bölge barut fıçısı gibi. Gazze'deki katliam ve insanların zorla göç ettirilmesi kötü sonuçlar doğurabilir. Gazze'deki insanlığa karşı suç ve soykırımı derhal durdurmazlarsa, her an bölgedeki durum kontrolden çıkabilir. Bu durum, savaş çıkaranları ve destekçilerini de kötü etkileyebilir." diyerek uyardı.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir