• DOLAR 32.28
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2434.828
  • ...
BBD Başkanı Uyanık: Gazeteciler canları pahasına görevlerini yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uyanık açıklamasında; kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek için gece gündüz demeden, zor şartlar altında çalışan basının, kamuoyu için en değerli meslek gruplarının başında geldiğini ifade etti.

Açıklamasının devamında; "Basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışanlar, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak kurumlar ve toplum arasında köprü görevi gören, halkımızın ve bölgemizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek veriyor. Bu nedenle tüm kıymetli basın mensuplarının '21 Ekim Dünya Gazeteciler Bayramı'nı kutlar, meslek hayatlarındaki bu zor süreçte başarılarının devamını diliyorum." dedi.

"Gazze'deki çatışmalarda 16 gazeteci öldü"

Uyanık, "Gazze’de devam eden çatışmalarda şu ana kadar 16 meslektaşımızın öldürüldüğü ve çok sayıda gazetecinin yaralandığı ve kaybolduğu bilgisine ulaşıyoruz. Bu da ne kadar zor şartlarda görev yapıldığının bir kanıtıdır. Dünya kamuoyunu bilgilendirmek adına şu anda israilin saldırıları yüzünden Filistin’de insanlık ölüyor, anneler, çocuklar, yaşlılar, hastalar ve canları pahasına görev yapan gazeteci meslektaşlarımız hayatlarını kaybediyor. Bu zulmün ve savaşın bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir