• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BAB-GED Başkan Demir’le devam kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kısa adı BAB-GED olan Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği İlk Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Gazetecilerin ilgi gösterdiği ve tek listeyle girilen kongrede Veysi Demir ve listesi güven tazeledi.

Batman'da bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen kongreye, Batman'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Kongrede divan seçimi için yapılan oylamada, Divan Başkanlığına BAMMED Başkanı Mehmet Salih Özcan, üyeliklere ise Mehmet Fatih Akgül ve Alaattin Ersöz seçildi.

Tek listeyle gidilen seçimde Veysi Demir yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kuruluna Bulut Kutlu, Mehmet Salih Seyhan, Abdurrahman Avşar ve Ekrem Turğut seçildi.

Denetim kuruluna ise İhsan Seyhan, Elif İnal ve Ahmet Işık seçildi. Seçimin ardından söz alan Başkan Demir, öncelikle katılım ve ilgileri için üye ve meslektaşlarına teşekkür etti.

"Tek amacımız: Batman’a ve Batman basınına hizmettir"

Derneğin kuruluşu ile ilgili bilgi veren Başkan Demir, "17 Mayıs 2023 tarihinde kurulduk. Bu süreçte derneğin kuruluş ve tanıtım çalışmalarında bulunduk. Dernek olarak amacımız Batman, Batman basını ve gazetecilere hizmet etmektir. Kimseyi dışlamayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Basın meslek ilkeleri ve basın ahlak yasası tek kriterimizdir. Mesleğini dürüstçe icra eden tüm meslektaşlarımıza kapımız açıktır. Daha önce de söylediğimiz gibi Batman ve Batman basınına hizmet için elini taşın altın koyan herkesi destekleyeceğiz, kapımız herkese ve her kesime açıktır." dedi.

"Dünya vicdanı bu vahşete dur demelidir"

Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve soykırıma işaret eden Demir, "Gazze’de yaşanan vahşete İslam ülkeleri ve Dünya kamuoyu dur demelidir. Siyonist işgal şebekesi 1948 yılından beri sistematik olarak vahşet uyguluyor. Buna dur denmelidir." Şeklinde konuştu.

İşgalci israil’in gazetecilere yönelik saldırılarına değinen Demir, "Şu ana kadar israil tarafından 16 gazeteci öldürüldü, 2 gazeteci de kayıptır. Meslektaşlarımızı kongremizde anmadan edemeyeceğiz. Başta ülkemize, İslam ülkelerine ve dünya ülkelerine sesleniyoruz; bu vahşete bu soykırıma bir an evvel son verin. Gazze hiçbir sınır tanımayan bir saldırı ile karşı karşıyadır. Özellikle camiler, hastaneler, kiliselere kadar bombalanmaktadır. Özellikle orada ölenlerin yüzde 70’i kadın ve çocuktur. Dünya vicdanının harekete geçip buna dur demesi gerekiyor. Bunu da buradan ifade etmiş olalım." İfadelerini kullandı.

Daha sonra üye ve katılımcılar söz alarak görüş ve önerilerini ifade etti. BAB-GED Genel Kurul toplantısı üye ve katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir