• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Konya'da Gazze için direniş nöbeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Direniş nöbeti, Karatay ilçesi Kayalıpark meydanında akşam saat 19.30'da başlayan nöbet, gece saat 21.00'e kadar devam ediyor. Saat 19.30 ile 21.00 arasında ise meydanda Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir, dua programı ve konuşmalar yapıldı.

Basın açıklaması okunan Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını HÜDA PAR Konya İl başkanı M. Zülfi Tan yaptı. Ardından basın açıklamasını HÜDA PAR Meram İlçe Başkanı İsmail Yılmaz okudu.

HÜDA PAR Meram İlçe Başkanı Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: " Filistin 1917 yılında İngiltere tarafından işgal edildi. Daha sonra işgalci siyonistler tarafından toplu katliamlar, sürgünlerle ve alıkoymalarla Filistinli kardeşlerimizin toprakları işgal edildi. 1948 yılında işgalci siyonist terör örgütü işgal ettikleri Filistin topraklarında devlet olduklarını ilan ettiler.

70 yıldan fazladır işgalci siyonist terör çetesi Filistin topraklarında kardeşlerimizi sistematik olarak evlerinden çıkarıp şehit etmekte. Evlerine de hırsız ve katil siyonistleri yerleştirmektedir.

Bunca yıldır evlerinden topraklarından zorla çıkarılıp şehit edilen kardeşlerimiz artık yeter diyerek 7 Ekim tarihinde AKSA TUFANI ile siyonistlere karşı meşru müdafaa haklarını kullanarak cevaplarını vermiştir.

Bunun ardından katil, zalim siyonist işgalci terör çetesi hastaneleri, ambulansları ve sivil halkın yaşadığı şehirleri bombalamaya başladı. 14 gündür 1500 ü çocuk 1000 i kadın toplam 4000 den fazla Filistinli kardeşimiz işgalci siyonist rejim tarafından fosfor bombaları ile şehit edilmiştir. Ve hala saldırılarına devam etmektedir.

Kudüs, biz Müslümanlar için bir toprak meselesi değil iman meselesidir.

Mescidi aksa müslümanların ilk kıblesi 3. haremi şerifidir. Allah resulü (sav) in miraca yükseldiği yerdir. Nasıl ki, Mescid-i Haram'ı, Mescid-i Nebevi'yi korumak bizlere farz ise Mescid-i Aksayı'da korumak farzdır.

İşgalci siyonist terör çetesine sesleniyoruz

Siz destekçilerinizle beraber bizi şehit edebilirsiniz, topraklarımızdan da zorla çıkarabilirsiniz ama bizim imanımızdan almış olduğumuz mücadele ruhumuzu asla ama asla alamazsınız. Derhal Filistin topraklarından defolun ve kardeşlerimize uygulamış olduğunuz soykırıma bir son verin ve size tek cevabımız, Deki ey kâfirler yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz

Ümmetin izzetini muhafaza eden Filistinli mücahit kardeşlerimize sesleniyoruz:

İzzet Allah'ın Resulünün ve müminlerindir ancak münafıklar bilmezler.

İzzetli olan sizlersiniz ölürseniz şehit kalırsanız muzaffersiniz inşallah. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Müslüman ülkelerin yöneticilerine sesleniyoruz

Sizlere bu kadar nimeti bahşeden Allah sizden bunları almaya da muktedirdir. Kardeşlerimiz orada şehit olurken sizler sadece kınamakla yetiniyorsunuz, kınamayı halklar yapar sizler yaptırımlar uygulamak zorundasınız. İşgalci terör çetesini devlet olarak tanımayın büyükelçiliklerini ülkenizden defedin, kendi elçilerinizi de geri çağırın, anormal olan normalleşme sürecine bir son verin, işgal terör örgütüne ticari yaptırımlarda bulunun. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı korumak için mücadele eden kardeşlerinize maddi manevi her türlü desteklerinizi verin ki size verilen nimetlerin şükrünü yerine getirmiş olasınız.

Hükümete sesleniyoruz

Sizde kınamaktan vazgeçin yaptırım uygulayın, işgalci terör çetesini devlet olarak tanımaktan vazgeçin. Kürecik radar üssünü kapatın. İşgalci terör çetesini destekleyen Amerika'nın İncirlik Hava Üssü'nü kapatın.

Halkımıza sesleniyoruz

İşgalci terör çetesini destekleyen şirketlerin ürünlerini almayın boykot edin siz bir kola, hamburger yiyeceksiniz diye kardeşleriniz ölmesin. Kardeşlerinize dua edin maddi manevi yardımlarda bulunun onları yalnız bırakmayın.

En yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

Filistin halkına selam olsun!

Kahraman mücahitlere selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun! " 

Program HÜDA PAR üyesi Furkan Yarba'nın okuduğu "şeyh Ahmet Yasin'in ümmete vasiyeti" ile devam etti.

Son olarak Peygamber Sevdalıları Konya Koordinatörü Celal Ödemişin okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir