• DOLAR 32.215
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2455.648
  • ...
Ümraniye'de binlerce kişi Gazze için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ümraniye'de 25 sivil toplum kuruluşu ve derneğin öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, siyonist işgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırımı, düzenlediği kitlesel yürüyüşle protesto etti.

"Filistin için yürüyoruz" teması ile yapılan yürüyüş, Ümraniye Çarşısı'nın başlangıcında kortej eşliğinde başladı.

Filistin, Türkiye ve Tevhid bayraklarının yanı sıra direnişe destek, siyonistlere lanet içerikli dövizler taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren vatandaşlar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El- Aksa" sloganları attı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve ilçedeki siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı  yürüyüş;  sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Meydanı'na kadar sürdü.

Protesto gösterisi, burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti.

Adeta mitinge dönüşen protesto etkinliğinde basın açıklamasını, İHH Ümraniye İlçe Başkanı Yavuz Aydoğan okudu.

"Dünyanın gözü önünde büyük bir katliam yapılarak savaş suçu işlendi"

İşgalci siyonistlerin her 15 dakikada üç çocuk katlederek Gazze Şeridi'nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguladığını hatırlatan Aydoğan, "İşgal rejimi israilin Gazze’de gerçekleştirdiği son katliamda yine yüzlerce kadın ve çocuk açık hedef oldu. 17 Ekim Salı gecesi insanlık adına utanç verici bir katliam yapıldı. İsrailin El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 471 kişi feci şekilde katledildi. Hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınlar vahşice katledildi. Dünyanın gözü önünde büyük bir katliam yapılarak savaş suçu işlendi." dedi.

"Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları, liderleri ve vicdan sahibi herkesi acil olarak harekete geçmeye çağırıyoruz"

"Şimdi, israilin karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı" diyen Aydoğan, "Filistin'de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün burada ve İstanbul'un tüm ilçelerinde yaptığımız yürüyüşlerle, araç konvoylarıyla Filistin dostlarıyla birlikte israilin hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları, liderleri ve vicdan sahibi herkesi acil olarak harekete geçmeye ve israilin attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü için; siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, ülkemizde ve dünyanın her yerinde yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin insani görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar verdiğimiz mücadeleyi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Grup Yürüyüş'ün okuduğu ezgiler ve Ümraniye İlçe Vaizi İsmail Açar'ın okuduğu dua ile etkinlik nihayete erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir