• DOLAR 32.206
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2503.213
  • ...
İşgalcilerin vahşi saldırılarında 14. gün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimi, gece boyunca kenti yoğun şekilde bombalamayı sürdürdü.

İşgalci siyonist rejimin, yerinden edilmiş Müslüman ve Hıristiyanların bulunduğu Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ni bombalaması sonucu çok sayıda kişi katledildi, birçok kişi de yaralandı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, siyonist işgal rejimi sözde ordusuna ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evi hedef aldığını belirtti.

Açıklamada, hava saldırılarında çoğu çocuk ve kadın en az 21 kişinin şehid olduğu, 79 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Siyonist işgal rejiminin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir ekmek fırınını hedef aldığı hava saldırısında 20 Filistinli şehid oldu.

Savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde bir camiyi hedef aldığı belirtildi. Hedef alınan el-Ömeri Camii'nin tamamen yıkıldığı ifade edildi.

Hamas hareketinin askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalci rejimle "uzun bir savaşa" hazır olduklarını vurgulayarak dünya Müslümanlarına gösteri ve yürüyüşler yapmaları çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, "israil ve Ukrayna'nın başarılı olmasını sağlamak, Amerika'nın ulusal güvenliği açısından hayati önem taşıyor" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir